Økonomi

Hun er sjef for suksessrestaurantene Olivia, men lager aldri mat. - Jeg har veldig fokus på arbeidsmiljøet. Alt annet kan kopieres.

Tone Wicklund-Hansen er øverste sjef for restaurantgruppen Olivia. Der er 70 prosent av lederne kvinner.

– Det er ofte veldig sosialt å jobbe i restaurantbransjen. Derfor er det viktig å ha en tydelig ruspolitikk, blant annet, sier Tone Wicklund-Hansen, adm. dir i Olivia-kjeden. Hos dem starter sosiale arrangementer tidlig, de serverer aldri sprit og har alltid et alkoholfritt alternativ. Dessuten avslutter de kvelden tidlig. Det meste handler om å ha en bevisst holdning til det du gjør, sier Wicklund-Hansen. Foto: Rolf Øhman

  • Vibeke Borgersen

«Livet på toppen» er Aftenpostens ukentlige intervjuserie med toppledere.

Du har vært toppleder i 20 år. Har du savnet å ha flere kvinner på samme nivå som deg?

Les hele saken med abonnement