Økonomi

Fant flere med ulovlig opphold i Lime-leiligheter

I løpet av helgen har politiet ransaket flere leiligheter knyttet til de mistenkte i Lime-saken. I disse leilighetene fant de flere personer uten lovlig opphold.

I helgen ransaket politiet flere steder. I leiligheter politiet mener er tilknyttet en av de siktdede i saken, fant politiet personer med ulovlig opphold.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Politiet har i løpet av helgen ransaket flere leiligheter knyttet til Lime-mistenkte personer. I disse leilighetene fant de flere personer som ikke har lovlig opphold i landet.

  • Les også: Lime-butikker fikk stryk fra revisor
    — Disse personene er funnet i leiligheter vi mener å kunne knytte til en av de siktede i saken, sier leder av etterforskningen, politiinspektør Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt.

Han vil ikke si hvor mange personer som nå er funnet, hverken i helgen eller totalt sett.

Flere avhør

I alt er nå 11 personer siktet for menneskehandel, mens 13 sitter varetektsfengslet for dette og andre ting tilknyttet opprullingen rundt kjeden.

Allerede torsdag i forrige uke bekreftet politiet at de fant flere personer med ulovlig opphold i en leilighet som disponeres av en av de siktede. I helgen fant de flere.

  • I tillegg til ransakingene, har vi foretatt en rekke avhør i helgen. Vi har nå avsluttet den innledende bevissikringen og ransakingene og er i gang med å bearbeide det vi har funnet, sier Yli.

Alle butikker frigitt

Han vil ikke utelukke ytterligere ransakinger eller arrestasjoner i tiden som kommer, men foreløpig går saken over i en ordinær drift.

— Denne saken er så stor og omfattende at det kan forekomme ransakinger også i tiden som kommer. Vi kan heller ikke utelukke flere pågripelser, sier han.

Alle de 29 Lime-butikkene er frigitt fra politiets side, og det er opp til eier hva de ønsker å gjøre med butikkene, og vurdere om de ønsker å åpne disse.

Ny eier og skiltene borte

Aftenposten har besøkt en rekke Lime-butikker mandag. Noen er fremdeles stengt, andre har åpnet. Ingen ønsket å snakke med Aftenposten.

Butikkbetjeningen Aftenposten snakket med, sier at butikken har fått ny eier og at de derfor har åpnet igjen. Ved flere butikker Aftenposten har sjekket, er Lime-skiltene skrudd ned.

Lime-butikken i Ski utenfor Oslo var en av butikkene som ble stengt forrige uke. Nå har de byttet navn, fått opp nytt skilt og åpnet igjen, skriver Østlandets Blad.

– Det har vært veldig tøft å ha beskyldningene hengende over seg. Verst har det kanskje vært for resten av familien vår, sier daglig leder Mobin Waris til lokalavisen.

Han understreker også at de tar sterkt avstand fra Lime-kjeden, men de ønsker ikke å utdype dette nærmere. Brødrene Waris er redd for ryktet sitt og er bekymret for at gamle kunder kan forsvinne etter de siste dagers medieomtale.

– Det er deilig å kunne ønske velkommen til nye og gamle kunder, men jeg er forbannet over det som ble presentert i ØB. Vi ble jo fremstilt som kriminelle og det er vi ikke, sier daglig leder til avisen.

Les også

  1. Lime-saken: Ga oppholdstillatelse til vitne

  2. Ny slagkraft mot multikriminalitet

  3. 13 personer fengslet i Lime-saken