Økonomi

Sjefen for Vinmonopolet er død

Kai G. Henriksen (60) var alvorlig syk.

Kai G. Henriksen var Vinmonopolets øverste sjef i ti år.
  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

Vinmonopolets administrende direktør Kai G. Henriksen døde natt til fredag. Han ble 60 år.

– Dette var en veldig trist beskjed å få, selv om vi lenge har visst at Kai har vært alvorlig syk, sier Lars Sogn.

Han er konstituert i jobben som Vinmonopolets administrerende direktør.

– Våre tanker går til hans nærmeste familie. Kai har gjennom de siste ti årene gjort en fantastisk jobb for Vinmonopolet. Han har vært en ambassadør og en uvurderlig ressurs for bedriften. Han var en høyt respektert og avholdt leder som har satt spor etter seg og vil bli savnet av hele organisasjonen, sier Sogn.

Helseministeren: – Svært takknemlige for arbeidet han har gjort

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) uttaler at det er med sorg de har mottatt beskjeden om at Kai G. Henriksen er gått bort.

– Under hans lederskap har Vinmonopolet blitt en moderne og anerkjent faghandel. Selskapet er kjent for god service og høyt kunnskapsnivå blant de ansatte. Henriksens ambisjoner og engasjement for Vinmonopolet har vært avgjørende for den høye oppslutningen som selskapet har i dag. Vi er svært takknemlige for det arbeidet som han har gjort, sier Høie.

  • Aftenposten tok en kaffe med Kai G. Henriksen i september 2014: Vinmonopolet-direktøren drikker 15 kopper kaffe om dagen. Vin er han mye mer forsiktig med.

Engasjert i politikk og næringsliv

Henriksen har bakgrunn som politiker og næringslivsmann. Han har hatt lederstillinger i blant annet DLA Piper, Storebrand Bank, Avanse Forvaltning og McKinsey.

I 2006 ble han administrerende direktør i Vinmonopolet.

Henriksen har også en politisk karrière bak seg. I årene 1984-86 var han leder i Unge Høyre. Senere var han blant annet sekretær for handels- og skipsfartsminister Kaci Kullmann Five i Utenriksdepartementet.

I årene 1985-1989 var Henriksen 3. vararepresentant til Stortinget fra Akershus.

Lyste ut stillingen i april

I april meldte Vinmonopolet på sine nettsider at de startet prosessen med å finne en ny administrerende direktør grunnet Kai G. Henriksens «alvorlige helsetilstand».

Henriksen fikk kreftdiagnosen i november 2014. Han fortsatte i jobben som Vinmonopolets toppleder frem til påsketider i år.

Les mer om

  1. Vinmonopolet