Streik blant lastebilsjåfører avverget

Over 1.000 lastebilsjåfører kunne ha blitt tatt ut i streik fra onsdag morgen, men to timer på overtid kom partene til enighet.

Partene var samlet hos Riksmekleren i Oslo.

Fristen gikk opprinnelig ut ved midnatt natt til onsdag.

Meklingen foregikk mellom Yrkestrafikkforbundet (YTS) og Fellesforbundet på arbeidstakersiden og Norges Lastebileierforbund og NHO Logistikk og Transport på arbeidsgiversiden for henholdsvis godsbilavtalen og transportoverenskomsten.

Hvis det hadde blitt streik, hadde kjøring av bulk-gods som mel, gass, glass og betong blitt rammet. Det samme hadde stykkgods, som blant annet omfatter kjøring ut til butikker.

– Vi er fornøyd med at vi fant en løsning som gjør at vi unngår streik, sier forhandlingsleder Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet.

Ifølge Fellesforbundet vil timelønna øke med totalt 6,30 kroner.

– Vi har funnet en løsning i en vanskelig situasjon. Pandemien påvirker også vår bransje. Gjennom forhandlingene har vi fått gjennomslag for økt lønn og utvikling av avtalen, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Fellesforbundet.

Nå skal forhandlingsresultatet ut på uravstemning til medlemmene i Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet 12. november.