Amerikansk pizzagigant sluker Dolly Dimple’s

Domino’s Pizza skal slå seg sammen med Dolly Dimple’s.

Domino’s er blant verdens største pizzakjeder, grunnlagt i USA i 1960.

Det er den nordiske partneren til en av verdens ledende pizzakjeder, Domino’s Pizza, som kjøper opp den norske kjeden Dolly Dimple’s.

– Vi passer godt sammen. Vi er store på Østlandet, mens Dolly står sterkere i vest, sier norgessjef Kenneth Lorentzen i Domino’s Pizza.

– Vil bli Norges største Pizza-kjede

Norgesgruppen forsøkte tidligere å slå sammen Dolly Dimple’s med Peppes Pizza, Norges ledende pizzakjede. Dette ble ikke godkjent av Nærings- og fiskeridepartementet i januar, etter at Konkurransetilsynet hadde sagt nei i september i fjor.

Etter det meldte det seg flere potensielle aktører som var interessert i kjeden, og Domino’s var den som vant de forhandlingene.

  • Bakgrunn: Her kan du lese hva Aftenposten skrev om Domino’s pizza da de var på vei inn i Norge i 2014: Pizzagigant inntar Norge

– Dolly Dimple’s passer godt inn i vår vekststrategi. Vårt mål er å bli Norges største pizzakjede, da må vi over 75 butikker, sier Lorentzen.

I dag er det 12 Domino’s. Med Dolly Dimple’s vil de nå 53.

– Vi planlegger 6 nye i 2017 i tillegg til de vi overtar fra Dollys, sier Lorentzen.

Dolly Dimple’s er Norges tredje største pizzakjede med en omsetning på 308 millioner kroner. Domino’s omsatte for 89 millioner kroner i 2016.

Den norske pizzakjeden Dolly Dimple’s kjøpes opp av den amerikanske giganten Domino’s.

– Vil rebrande på sikt

Dominos ble grunnlagt i Michigan i 1960. Siden har de vokst til å levere pizza i mer enn 70 land. 45 prosent av omsetningen deres er i USA, og hovedoppgaven er å levere ut pizza, ikke å drive restauranter.

I første omgang er planen at restaurantene fortsetter akkurat som før, med merkenavnet Dolly Dimple’s.

– Det blir en rebranding på sikt, men det har vi ikke noe tidsaspekt på. Dolly Dimple’s er et sterkt merkenavn som har eksistert siden 1986, så vi skal tenke oss om hva vi gjør, sier Lorentzen.

Dolly Dimple’s har en lang historie og mange lojale kunder Domino’s-sjefen nå vil berolige:

– Det viktig for oss å beholde det beste fra begge kjedene, noe som også inkluderer menyen til Dolly Dimple’s.

Norske eiere

Det britiske selskapet Domino’s Pizza Group er majoritetseier i Domino’s Pizza Norge. I tillegg er det flere norske lokale eiere i selskapet.

Oppkjøpet skal ikke meldes til Konkurransetilsynet, slik sammenslåingen av Peppes og Dolly Dimple’s måtte.

Hverken Norgesgruppen eller Domino’s Pizza vil kommentere hvor mye Domino’s har betalt for de 41 pizzarestaurantene.