Luxembourg anker dommene mot varslere

Luxembourg har anket dommene mot varslerne som står bak omfattende avsløringer om hvordan store selskaper har brukt lovverket i landet til å slippe unna skatt.

LuxLeaks-avsløringene viste hvordan selskaper som Apple og IKEA brukte den liberale bankloven i Luxembourg til å slippe unna milliarder i skatt.

To tidligere ansatte i revisjonsselskapet PwC ble dømt til betinget fengsel i henholdsvis tolv og ni måneder i saken. En journalist var også tiltalt, men ble frikjent.

Påtalemyndigheten i Luxembourg har nå anket dommene mot alle tre.

Les også

Journalist frikjent i Luxembourg, to varslere dømt til betinget fengsel

– Statsadvokaten leverte inn en anke i slutten av forrige uke, sier pressetalsmann Henri Eippers i justisdepartementet i Luxembourg.

Den franske journalisten Edouard Perrin ble frikjent i etter første runde i "LuxLeaks"-rettsaken i april.

Talsmannen forklarer at det i første rekke er misnøye med frikjennelsen av journalisten som har fått påtalemyndigheten til å anke.

De såkalte LuxLeaks-avsløringene i 2014 viste hvordan store selskaper som Apple og IKEA hadde brukt den liberale bankloven i Luxembourg til å slippe unna milliarder i skatt.

Mange av tilfellene var fra tiden da Jean-Claude Juncker var statsminister i Luxembourg. Han er i dag president i EU-kommisjonen.

Aftenpostens saker om LuxLeaks: