Økonomi

Delingstjenester i Norge

Nå kommer nye delingstjenester eller tjenester som skal gjøre delingen enklere, også i Norge.

OPT_delelogoer169-UvZ9o5eNh8.jpg

 • Klaus Børringbo

nabobil.jpg

Nabobil.no legger til rette for å leie ut bilen, som ellers kanskje står stille i garasjen det meste av uken. Eller du kan leie en bil til et nødvendig ærend en ettermiddag — eller for en helgetur.

Les også

Delingsøkonomien er over oss: De leier ut drillen og surfebrettet ditt

Gomore.jpg

GoMore tilbyr også formidling av privat billeie. I tillegg byr deres tjeneste på såkalt samkjøring. Skal du ut på tur, har et ledig sete i bilen og trenger noen å dele bensinregningen med, kan du legge inn ruten og tidspunktet du planlegger å kjøre. Eller kanskje du skal til fjells og trenger å haike med noen? GoMore kobler dere sammen.

OPT_Haxi_Logo169-0UWalBz8Vh.jpg

Haxi er konkurrent til taxi-appen Uber.De kobler sjåfører og transporttrengende med betalingsvilje sammen. Enkel app der man legger ut kjørebehov— og tilbud.

leieting.jpg

Leieting.no har drevet i noen måneder og har allerede over tusen annonser for ting og tang til leie, som drill, stige, fotoutstyr, popcornmaskin, brudekjoler, tilhengere og mye mer.Har du en god elektrosk sag eller et surfebrett som nesten aldri er i bruk, man du enkelt tjene non kroner på å leie dem ut.

lotel.jpg

Norske Lotel og Inkeys tilrettelegger begge for utleiere via AirBnb. Lotel lover å ordne alt det praktiske for deg som utleier. Inkeys ordner med enkelttjenester som nøkkeloverlevering, vask og stell av leiligheten, osv. Sjekk tilbudene, for det som passer deg best. Mange utleiere av eget hjem er kanskje selv i utlandet. Disse selskapene ordner alt det praktiske. Et voksende marked..

vpark.jpg

Vpark lar både private og bedrifter leie ut ledig parkeringskapasitet.De har også utviklet en app, hvor parkeringstrengende enkelt kan finne en ledig parkeringsplass, for kortere eller litt lengre perioder.

weclean.jpg

Weeclean er mer eller mindre et bemanningsbyrå i vaskebransjen.Her kan renholdere registrere seg og tilby sine tjenester, samtidig som vasketrengende raskt kan finne en «vasker» med ledig kapasitet i nærområdet.

champ.jpg

Champ (app.champ.io) kobler privatpersoner med treningsambisjoner med andre treningslystne. Her kan du finne deg en treningspartner, løre en ny idrett eller finne en personlig trener til deg i ditt eget nærområde.

Finn_smajobber.jpg

Finn.no har vokst seg store på å formidle salg av bil, båt, bolig og ledige jobber.Fra i høst har de også formidlet småjobber etter delingsmodellen.

OPT_Zappy-rwBgGfQ3im.jpg

Zappy skal gjøre det enkelt å finne hjelp til alle typer arbeidsoppgaver, hvor som helst og når som helst.En litt mer SoMe-aktig versjon av Finn småjobber.

livvin.jpg

Livvin.no vil gjøre eiendomsmeglerne overflødige. Her er det boligannonsene som jakter kjøperne, ikke omvendt. Folk som vurderer å selge bolig kan «tease» sitt objekt. Mens de som ønsker seg til et bestemt område eller strøk, kan sondere hva som kan komme for salg før de slår til.Ny boligtjeneste vil gjøre megleren overflødig

Delingsmodellen vokser også frem i andre bransjer, også som bindeledd mellom selskaper .

OPT_GelatoGroupLogoNY-KdayOcMWL_.jpg

Oslo-baserte Gelato Group formidler trykkerioppdrag. De startet opprinnelig med formidling for private, men satser nå stort på å formidle små og mellomstore oppdrag mellom trykkerier og firmaer som ønsker å få trykket bøker, blader eller plakater. Trykkeriformidlingen foregår via en egenutviklet skytjeneste og har på kort tid fått internasjonal spredning med trykking i over 40 land. Gelato Group eier ikke utstyr for trykking, på samme måte som at Uber ikke eier en eneste bil eller Airbnb et eneste hus eller leilighet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Dette må du passe på hvis du vil delta i delingsøkonomien

 2. OSLOBY

  Tjente 300.000 på Airbnb-utleie - risikerer tvangssalg

 3. OSLOBY

  Reiser hjem til mamma for å kunne leie ut leiligheten til turister

 4. OSLOBY

  Dette må du passe på om du skal leie ut leiligheten

 5. BOLIG

  Etterlyser flere utleiehytter

 6. A-MAGASINET

  Legionelladød, pornoinnspilling, hærverk og svindel. Her er Airbnb-kundenes skrekkopplevelser.