Økonomi

Tusener av elsparkesykler ble tauet inn og betalt av Oslo kommune i 2020

I løpet av fjorårets seks siste måneder ble 3.300 elsparkesykler i Oslo levert inn til inntauingstomta. Regningen er det Bymiljøetaten som har betalt.

Kostnaden for Oslo kommune i sammenheng med rydding av elsparkesykler er fastsatt til omkring 2,4 millioner kroner, ifølge Norde Aker Budstikke. Foto: Geir Olsen / NTB

  • NTB

Fra starten av august til slutten av desember har Bymiljøetaten tatt inn og flyttet 12.565 elektriske sparkesykler i Oslo. Disse ble for eksempel flyttet inntil husvegger eller reist opp om de hadde falt, skriver Nordre Aker Budstikke.

– Dersom det ikke er mulig å flytte på sparkesyklene, så har de blitt tatt inn til inntauingstomta, sier pressekontakt Guro Birkeland Tangen i Bymiljøetaten.

I løpet av det siste halvåret i 2020 ble 3.300 elsparkesykler i Oslo levert dit.

Selskapene som leier ut elsparkesykler i Oslo, har egne ryddepatruljer som skal sikre bedre fremkommelighet. Bymiljøetatens rydding kommer i tillegg.

Kostnaden for Oslo kommunes rydding av elsparkesykler er fastsatt til omkring 2,4 millioner kroner. Tidligere i år vedtok Bymiljøetaten et forslag som innebar et inntauingsgebyr 1.590 kroner for hver elsparkesykkel. Det gjør at etaten kan kreve at eieren dekker utgifter til fjerning og forvaring av kjøretøy, vedtatt.

– Det jobbes nå med hvordan det skal gjøres rent praktisk, og aktører vil også informeres før vi starter med dette, sier Birkeland Tangen til avisa.

Les mer om

  1. Elsparkesykler
  2. Oslo