Økonomi

Mer batteritrøbbel for Boeings Dreamliner

Etter tre måneder på bakken, fikk Japan Airlines' Boeing 787 Dreamliner trafikkere i bare én dag før det på ny ble oppdaget problemer med batteriet.

Boeing 787 var i mai i fjor på sitt første besøk på Gardermoen. Norwegian-sjef og 787-kunde Bjørn Kjos benyttet anledningen til å markedsføre Norwegians langdistansesatsning. Morten Uglum

Japan Airlines skulle brukt en 787 på en flyvning mellom Tokyo og Beijing sist søndag, men måtte erstatte maskinen med en 767 etter at det ble funnet feil på en trykksensor i batteriene som nettopp er modifisert, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Alle 787 har stått på bakken i tre måneder etter at det ble oppdaget feil på batteriet i to utgaver av Boeings sterkt forsinkede prestisjeprosjekt, Dreamliner 787.

Boeing 787 er flytypen Norwegian skal bruke på sine langdistanseruter, først mellom Norden og USA og Thailand. Det norske flyselskapet startet opp langdistansesatsningen torsdag i forrige uke, men da med innleide Airbus A340-300, siden Boeing 787 er forsinket.

Dekket til luftekanal

For et par uker siden ble flyet igjen godkjent for trafikk, etter at batteriene ble utbedret. Deretter har flesteparten av de åtte flyselskapene som så langt har flyet i flåten, begynt å gjenoppta trafikken med 787.

Les også

Moods bak Norwegians nye flyuniformer

Årsaken til det nye problemet med trykksensoren skal være at en luftekanal i batteripakken ble tildekket da batteriet ble modifisert.At flyet nok en gang utsettes for problemer, kan stikke kjepper i hjulene for flyselskapenes forsøk på å berolige bekymrede passasjerer, melder Reuters.

 1. Les også

  Tøffere priskrig på flyrutene til Thailand

 2. Les også

  Slik blir Norwegians nye lavprissatsing

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Norwegian anklager Boeing for svindel og kontraktsbrudd

 2. ØKONOMI

  De fleste flyene står på bakken. Så lite er igjen av Norwegians flyimperium.

 3. ØKONOMI

  Her er de mest punktlige flyselskapene

 4. VERDEN

  Piloter: Problemer med to amerikanske 737 MAX 8-fly

 5. ØKONOMI

  Norwegian kansellerer Boeing-ordre på 97 fly

 6. ØKONOMI

  Norwegian blir først på vingene med 737 Max