Børsene faller på nytt i Asia

Børsene i Kina fulgte fallet i de amerikanske børsene og startet med nedgang fredag. I Japan falt markedet over 3 prosent i løpet av formiddagen.

Aksjehandler John Romolo inne på New York Stock Exchange torsdag. Fallet fra de amerikanske børsene torsdag spredte seg til de asiatiske som fredag startet alle med nedgang i frykt over konsekvensene fra koronaviruset.

Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk rett ned med 1,38 prosent da handelen startet fredag og fortsatte fallet til 2,06 prosent i løpet av formiddagen. Shanghai Composite Index sank 1,16 prosent, og den andre børsen i Kina, Shenzhen Composite Index falt 1,09 prosent.

Les også

Virusfrykten har slått ned for fullt i aksjemarkedene. Dette må du vite for å forstå hvorfor.

Fallet kommer etter at de amerikanske børsene alle falt over 3 prosent torsdag av frykt for en resesjon som følge av koronaviruset som nå sprer seg over hele verden.

Også i Japan falt markedet fredag. Nikkei-indeksen falt med 1,47 prosent fra start, men fallet forverret seg og ved lunsjtider var indeksen ned 3,17 prosent. Den bredere sammensatte Topix-indeksen fulgte samme utviklingen og var falt med 3,18 prosent i løpet av formiddagen. Store selskaper som Toyota og Sony falt begge 3,35 prosent.