Økonomi

Sterkt tredjekvartal for Gjensidige

– Konkurransedyktige løsninger for kundene og fortsatt effektiv drift er hovedårsakene til et sterkt tredje kvartal, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1.516 millioner kroner i tredje kvartal, 564 millioner bedre enn i samme periode i fjor.

  • NTB

Styret har besluttet å utbetale overskuddskapital på 2 milliarder kroner som utbytte, tilsvarende fire kroner pr. aksje.

Les også

Rekordresultat for Gjensidige

Forsikringsresultatet ble 711,8 millioner kroner, nesten 380 millioner kroner lavere enn i fjor. Dette var delvis drevet av en engangsavsetning på 120 millioner kroner for å dekke omorganiseringskostnader knyttet til en reduksjon på om lag 190 årsverk i stabs- og støttefunksjoner.

Et mer normalt storskadenivå og en revisjon av aktuarmodellene for beregning av fremtidige erstatningsavsetninger, som hadde en positiv effekt på om lag 100 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, forklarer også reduksjonen i resultatet sammenlignet med tredje kvartal i fjor. I tillegg hadde en kort periode med kraftig lokalt regn i deler av Norge en viss innvirkning.

Les også

  1. Store skader etter uværet - forsikringsselskapene nedringt

Les mer om

  1. Forsikring
  2. Økonomi
  3. Bank