Økonomi

McDonald’s permitterer over 1000 ansatte

En av landets største fastfoodkjeder har stengt rundt 10 prosent av restaurantene sine som følge av coronakrisen og kuttet kraftig antall ansatte på jobb.

McDonald´s på Torgallmenningen i Bergen åpnet i går kl.10. etter oppussing og oppgradering med nytt system. Nye bestemmelser kom om at rutiner og vasking må strammes i alle restaurantene. Joakim Wathne renser for hindring av koronasmitte på kjøkkenet. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

  • Sindre Hopland

(E24): Samtidig er McDonald’s en av restaurantene som har holdt ut lengst i serveringsbransjen.

Mens en hel del tradisjonelle restauranter har valgt å stenge helt ned, har både McDonald’s og andre fastfoodkjeder som Burger King fortsatt å holde åpent, med et fokus på «drive-through» og hjemlevering.

Av McDonald’s totalt 3100 ansatte, opplyser kommunikasjonssjef Veronika Skagestad at rundt en tredjedel har blitt permittert.

– Det er fortsatt flere restauranter som vurderer hvorvidt de kan holde åpent, samtidig som at noen restauranter ser at det er nødvendig å hente folk inn igjen, sier Skagestad i en melding til E24.

Les også

«Mot korona må selv et oljeland melde pass», skriver Ola Storeng

70 prosent av salget utenfor restaurant

Regjeringens retningslinjer har ført til folk holder seg mer hjemme, og de som drar ut holder seg unna folkemengder, noe salget i McDonald’s også reflekterer.

– De siste ukene har vi sett at våre kunder foretrekker å bruke «drive-through», det står for ca. 70 prosent av salget vårt nå, sier Skagestad.

Til sammen har McDonald’s stengt syv restauranter så langt, det er stort sett på kjøpesentre og i bysentrum, hvor det er lite folk.

Nedstengingen tilsvarer rundt 10 prosent av restaurantene.

Les også

Studenter som mister deltidsjobben, får ikke dagpenger: – Mange er veldig bekymret nå

Tøft for serveringsbransjen

De få restaurantene som fortsatt er åpne må passe på at gjestene holder avstand, noe McDonald’s har gjort ved å begrense antall folk innendørs, så folk alltid kan holde en forsvarlig avstand til hverandre.

E24s kartlegging av permitteringer i norsk næringsliv, viser at alle de store aktørene innenfor servering, kantine og kontor har permittert tusenvis av ansatte.

McDonald’s erkerival i Umoe Restaurants, som eier rettighetene til Burger King i Norge har så langt permittert 1500 ansatte.

Pizzakjeden Olivia har permittert 680 av 762 ansatte, og restaurant-konsernet Fursetgruppen har permittert alle sine 600 ansatte.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Restaurant
  3. McDonald’s
  4. E24
  5. Koronaviruset