Økonomi

Telenor dømt for prisdiskriminering

Borgarting lagmannsrett har avvist Telenors krav om å få tilbake 16,2 millioner kroner de ble pålagt av staten å betale til TDC Norge.

Telenors hovedkontor på Fornebu i Bærum kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

Lagmannsretten kommer dermed til samme konklusjon som Oslo tingrett kom til for ett og et halvt år siden, skriver Dagens Næringsliv.

TDC Norge klaget til staten og fikk medhold i at de hadde betalt mer for å få tilgang til Telenors nett enn konkurrenten Network Norway.

Samferdselsdepartementet støttet i 2015 et vedtak fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet om at Telenor måtte tilbakebetale overprisen til TDC for perioden 2010–2012 som følge av at selskapet hadde diskriminert mellom eksterne kjøpere av tilgang til mobilmarkedet.

DN skriver at Telenor betalte den pålagte summen på 16,2 millioner kroner til TDC, men gikk til sak for å få pengene tilbake, en sak de har nå altså har tapt i to rettsinstanser.

Direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sier i en pressemelding at det ikke er ofte saker verserer så lenge og ender i rettsapparatet.

– Når det likevel skjer, er det nyttig at retten gir viktige avklaringer som opplyser betingelsene i en bransje som består av noen få store selskaper og en rekke små utfordrere, sier hun.

– Klare spilleregler er en forutsetning på veien mot sunn konkurranse i det norske mobilmarkedet. Derfor er dommen viktig, sier Aarsæther

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Telenor

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Esa gir Telenor 1,2 milliarder i bot for misbruk av markedsmakt

 2. POLITIKK

  Elisabeth Sørbøe Aarsæther er ny direktør i DSB

 3. ØKONOMI

  Telenor har systematisk gitt dansk politi teledata

 4. DIGITAL

  Norge på sisteplass i databruk på mobilen

 5. DIGITAL

  Forbrukerrådet om mobilmarkedet: – Telenor og Telia begrenser konkurransen til sitt eget beste

 6. ØKONOMI

  Telia lover 5G før sommeren