Erik Dalland (26) fra Bergen var norgesmester i poker. Premien investerte han i selskapet som nå er verdsatt til 300 millioner kroner.

Selskapet han og kompisen i Bergen startet, har nå flere hundre ansatte i Norge og vil bli best i Norden på husholdningstjenester. – Jeg er sjef for 300 ansatte. Det er jo helt utrolig, sier Erik Dalland, som tidligere jobbet i oppvasken på Ikea.

MYE PÅ FARTEN: Erik Dalland er daglig leder og medgründer av Freska Norge. Her er han innom det norske hovedkontoret i Skuteviken, men med 250 reisedøgn i året er det ikke så ofte han er hjemme.– Jeg leser mye og har begynt med yoga og meditering, forteller han.

(Bergens Tidende) Vinteren 2015 satt den da 23 år gamle BI-studenten Erik Dalland i dyp konsentrasjon rundt et blått filtbord i Dublin. Det var NM i poker, og grenen Pot Limit Omaha skulle avgjøres.

Da seieren var sikret, reiste Dalland seg og jublet. På bordet bak ham sto en flaske champagne og en pokal, men i potten lå også omtrent 300.000 kroner – og en mulighet for å gjøre karriere som pokerspiller.

Les hele saken med abonnement