Økonomi

Erik Dalland (26) fra Bergen var norgesmester i poker. Premien investerte han i selskapet som nå er verdsatt til 300 millioner kroner.

Selskapet han og kompisen i Bergen startet, har nå flere hundre ansatte i Norge og vil bli best i Norden på husholdningstjenester. – Jeg er sjef for 300 ansatte. Det er jo helt utrolig, sier Erik Dalland, som tidligere jobbet i oppvasken på Ikea.

MYE PÅ FARTEN: Erik Dalland er daglig leder og medgründer av Freska Norge. Her er han innom det norske hovedkontoret i Skuteviken, men med 250 reisedøgn i året er det ikke så ofte han er hjemme.– Jeg leser mye og har begynt med yoga og meditering, forteller han.
  • Lars Kvamme

(Bergens Tidende) Vinteren 2015 satt den da 23 år gamle BI-studenten Erik Dalland i dyp konsentrasjon rundt et blått filtbord i Dublin. Det var NM i poker, og grenen Pot Limit Omaha skulle avgjøres.

Da seieren var sikret, reiste Dalland seg og jublet. På bordet bak ham sto en flaske champagne og en pokal, men i potten lå også omtrent 300.000 kroner – og en mulighet for å gjøre karriere som pokerspiller.

Les hele saken med abonnement