Økonomi

Norwegian flyr flere folk, men også flere ledige seter

Flyselskapet Norwegian fraktet flere passasjerer over lengre avstander, men med flere ledige seter.

Konsernsjef Bjørn Kjos er godt fornøyd med passasjerveksten i januar, der flyselskapet hadde en passasjervekst på 13 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Carl Alfred Dahl
  Carl Alfred Dahl
  Nyhetsleder

Norwegian fraktet 2.638.958 passasjerer i januar, som er en økning på 13 prosent fra samme måned i fjor, ifølge en børsmelding fra selskapet.

– Vi er godt fornøyd med passasjerveksten i januar, en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Etter en periode med kraftig ekspansjon vil veksten nå avta og vi skal redusere kostnader og øke lønnsomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les også

Bjørn Kjos avviser krise: – Vi ville aldri ha gått i veggen

Flere fly, flere ledige seter

Selskapet hadde en fyllingsgrad i flyene på 76,1 prosent, som er en nedgang på 5,9 prosentpoeng. Norwegian har økt kapasiteten kraftig med flere fly og lengre distanser (antall tilgjengelige setekilometer opp 27 prosent), men foreløpig ikke klart å fylle flyene like godt som før.

Inntektene pr. sete pr. kilometer (RASK) holdt seg uendret på 26 øre. Dette måler inntektene delt på antall seter og antall kilometer.

Inntektene pr. passasjer pr. kilometer (yield) økte fra 32 til 35 øre.

99,5 prosent av de planlagte flyvningene ble gjennomført i årets første måned. Punktligheten var på 79,8 prosent, som er opp 7,4 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Norwegian-aksjen stiger 5 prosent på Oslo Børs onsdag formiddag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5