Økonomi

«Harry-fly» utsolgt på få timer – nå kan det komme rute til flere byer

Med TV-stjernene Morgan og Ola-Conny i spissen, vurderes det nå direktefly fra Værnes til et av verdens største kjøpesenter, Ullared i Sverige.

Ullared-kjendisene Ola-Conny, til venstre, og Morgan blir ikke om bord på ekstraflyet.
  • Byas.no
  • Atle Bersvendsen

Egen flyrute med handlekåte nordmenn til megashopping-senteret Ullared har vist seg å bli en suksess. Den første avgangen fra Stavanger ble utsolgt på bare 10 timer, skrev Stavanger Aftenblad i juni.

Nå er det klart for flyruter fra flere byer i Norge.

– Stavanger er første norske by ut med eget fly til Ullared, men ja – vi vurderer også andre norske byer, der Trondheim kan være et alternativ. Endelig plan for dette kommer senere i juli, sier markedssjef Lisa Hellstrøm i Gekås Ullared til trd.by.

– Interessen for å besøke Ullared har økt kraftig i mange land

Dermed kan også trøndere få sjansen til intensiv shopping i fenomen-kjøpesenteret Ullared.

Det svenske varehuset Gekås Ullared er ikke bare et av verdens største, med sine 35.000 kvadratmeter fylt med varer.

I tillegg er Ullared et fenomen med en egen TV-serie, som i Norge vises på TV Norge og har rundt 200.000 seere per episode. I tillegg har jo medarbeiderne Morgan og Ola-Conny blitt realitystjerner i diverse «spinoffs» – også de på TVNorge her i landet.

Interessen for å besøke Ullared har økt kraftig i mange land, opplyser Lisa Hellstrøm. Og mens harry-handel på Østlandet og Trøndelag er vanlig, har rogalendingene vært mindre vante til å dra til Sverige på shopping. Derfor starter Gekås opp sine spesielle charterfly, nettopp fra Stavanger.

Tester ut interessen

Og så, etter en natt og en frokost i Ullareds nybygde shoppinghotell, kan en tilbringe også hele tirsdagen bak handlevognen, før ferden går tilbake til Stavanger med maks 30 kilo innkjøpt bagasje.

Med på denne første flygningen fra Stavanger til Ullared er de to medarbeiderne som er blitt superkjendiser i hele Skandinavia gjennom tv-serien: Morgan og Ola-Conny.

– Om det viser seg at det blir en suksess, kan det bli flere turer fra Stavanger etter hvert, sier Lisa Karlsson til byas.no i Stavanger. Og i tillegg er altså flere andre norske byer på gang.

–Stavanger ble valgt fordi det blir en ganske kort flyreise til Ullared, samtidig som byen ligger såpass langt borte at en kjøretur blir uaktuelt, sier Hellstrøm til byas.no.

Million-besøk

5 millioner mennesker handler på Ullared hvert år, og 130.000 av disse er allerede nordmenn.Varehuset, som har egen campingplass og der både svensker og nordmenn legger sommerferien sin, omsetter for over 5 millarder svenske kroner årlig.

Turen fra Stavanger til Ullared selges som en pakke via flyselskapet Let's travels hjemmeside, for 1990 norske kroner. Det inkluderer all transport, samt overnatting med frokost. SamtUllareds spesialdesignede shoppingbag, med plass til rundt 30 kilo bagasje.

Allerede samme dag som dette ble kjent, ble det klart at hele 130 personer hadde bestilt tur med premiereflyet, ifølge turoperatøren.

– Vi har aldri opplevd lignende, sier daglig leder Jun Bjørbekk.

Les også

  1. Ullared setter opp harryhandel-fly

  2. Aldri solgt så mye Hval sjokolade før

  3. Vil gjenerobre verdens lengste flyrute