Økonomi

Statoil lyser ut solenergijobber

Mens oljebransjen sliter i motbakke, ansetter Statoil for første gang folk som skal jobbe med solenergi.

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: Frank May / picture alliance

  • NTB

De nye stillingene legges ut kun få dager før selskapet holder sin kvartalspresentasjon, med olje- og gasstall som ikke ventes å være lystig lesing, skriver Dagens Næringsliv.

Solsatsingen innebærer på ingen måte noen helomvending, men at selskapet så smått begynner å se på en ny del av energisektoren.

– De to stillingene som nå ligger ute, er innenfor forretningsutvikling. Innenfor fornybarenheten har vi så langt konsentrert oss om havvind, karbonfangst og -lagring, og venture. Men vi har hele tiden vært åpen om at vi ser på sol som en mulighet, sier Statoils fornybar-talskvinne Elin Isaksen.

De som får jobben skal i første omgang sondere det som inntil videre er ukjent terreng. Tidligere har selskapet sagt at det må ha noe åpenbart eget å tilføye før det går inn på et område med fornybar energi. I havvindsatsingen har offshorekompetansen vært nyttig.

– Sol er interessant, men markedet er forholdsvis modent. Hvor Statoil skal posisjonere seg, i hvilket segment, gjenstår å se, sier Isaksen.

Les også

  1. Statoil-direktør: - Dette er en situasjon vi tar på største alvor

  2. Statoil-sjefen tror elbilen utløser oljebransjens fall om fem år

  3. Kriserammet Brasil åpner indrefileten for utlendinger. Det kan bli en gavepakke til Statoil.

Les mer om

  1. Energi
  2. Næringsliv
  3. Equinor
  4. Solenergi