Økonomi

Snapchat-verdien falt med over 10 milliarder kroner etter én tweet fra Kylie Jenner

Realitystjernen tvitret at hun ikke lenger bruker billeddelingstjenesten.

Den 20 år gamle realitystjernen Kylie Jenner er den desidert mest fulgte personen på Snap, og har også en anselig mengde følgere på Twitter.
  • Stine Barstad
    Journalist

«Såå er det andre som ikke åpner Snapchat lengre? Eller er det bare meg ... ugh, dette er så trist,» skrev Kim Kardashians halvsøster Kylie Jenner på Twitter torsdag.

Snap-aksjen falt først ned over 8 prosent på børsene etter meldingen, før den hentet seg noe inn igjen og endte dagen ned 6,1 prosent.

Fallet reduserte markedsverdien til selskapet med over 10 milliarder kroner.

Dronningen av Snap

Den 20 år gamle realitystjernen er den desidert mest fulgte personen på Snap, og har også en anselig mengde følgere på Twitter.

Frustrasjonen Jenner delte med sine 24,5 millioner Twitter-følgere toppet kritikken mot Snapchats siste oppdatering, som mange mener gjør tjenesten mye mindre brukervennlig.

Kontroversiell oppdatering til tross – nå håver Snapchat inn penger

Snap har avvist kritikken mot oppdateringen. Snap-sjef Evan Spiegel sa tidligere denne måneden at brukerne bare trengte tid til å venne seg til den.

Twitter-meldingen til Jenner ble fulgt av en melding fra kosmetikkselskapet Maybelline New York, som spurte sine følgere om de fortsatt ønsket at selskapet skulle bruke Snap.

Ifølge Bloomberg har kosmetikkselskapet registrert et markant fall i engasjementet på Snap i kjølvannet av oppdateringen.

Toppsjefen fikk fem milliarder i fjor

Flere analytikere har tidligere i uken nedgradert aksjen på grunn av de kontroversielle endringene i appen.

– Vi mener børsfallet er en overreaksjon, ettersom Wall Street er hypersensitive for denne app-redesignen. Med nesten 25 millioner følgere har Jenner en kraftig stemme som bidrar til dagens knefall i aksjen, sier Daniel Ives, som er sjefstrateg hos GBH Instight til Marketwatch.com.

Men Snap-sjefen får i alle fall godt betalt for å stå i stormen. Torsdag kom det frem at Spiegel i fjor fikk en lønnspakke på over fem milliarder kroner.

Størsteparten av milliardlønnen kom i form av aksjer i forbindelse med børsnoteringen av Snap i fjor. Grunnlønnen er på 773.000 kroner, ifølge BBC.

Les mer om

  1. Sosiale medier
  2. Kylie Jenner
  3. Evan Spiegel
  4. Twitter