Salmar-arving topper skattelistene

Salmar-arvingen Gustav Magnar Witzøe (24) inntar formuetoppen i Norge, solid foran gamle travere som Trond Mohn og Kjell Inge Røkke.

Gustav Magnar Witzøe hadde størst formue i 2016.

24-åringen Gustav Magnar Witzøe fra Frøya i Trøndelag er oppført med en formue på 11,14 milliarder kroner i skattelistene som ble lagt frem fredag. Det er en økning på 1,3 milliarder kroner fra året før, skriver Dagens Næringsliv.

Witzøe og hans familie har en eierandel på 53,4 prosent i oppdrettskjempen Salmar. Aksjen steg med over 75 prosent i løpet av 2016.

Tobakksarvinger høyt på listen

Laksearvingen har dermed passert fjorårets rikeste, bergensinvestoren Trond Mohn, som faller til en tredjeplass på årets liste. Mohn er oppført med 9,4 milliarder i formue. På annenplass kommer finansmannen Kjell Inge Røkke, med 11,1 milliarder kroner.

På fjerde- og femteplass kommer tobakksarvingene Katharina Gamlemshaug Andresen og Alexandra Gamlemshaug Andresen, med henholdsvis 7,73 og 7,72 milliarder kroner i formue.

Tjente over to millioner om dagen

Den som tjente mest i fjor, var kraftspekulant Einar Aas fra Grimstad med en årsinntekt på nærmere 833 millioner kroner, eller mer enn to millioner kroner dagen. Han var også den som betalte mest skatt i 2016.

Den neste på listen er investor Øystein Stray Spetalen, som tjente 324,7 millioner kroner i 2016. På tredjeplass ligger forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten, som tjente 305,6 millioner kroner.

På listen over dem som betalte mest skatt, finner vi Gustav Magnar Witzøe på annenplass og Øystein Stray Spetalen på tredje.