Økonomi

Mann svindlet på strippeklubb, banken må betale

På vei hjem til hotellet tok mandalitten turen innom en strippeklubb for å kjøpe seg en øl. Dagen etter var han 250.000 kroner fattigere.

Biler fra strippeklubben viser at mannen slo pin-koden på betalingsautomaten mens det satt to kvinnelig ansatte ved siden av ham i sofaen. Retten mener at han opptrådte grovt uaktsomt ved å ikke skjule koden bedre, men mener han likevel skal få tilbake pengene.
  • Erlend Olsbu

I en nylig avsagt dom fra Kristiansand tingrett blir mannens bank, Sparebank1 Sr-Bank, dømt til å erstatte tapet. Det eneste mandalitten må betale er egenandelen på 12.000 kroner, skriver fvn.no.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med mannen, som foreløpig ikke ønsker å uttale seg. I dommen blir hendelsesforløpet beskrevet slik:

En julikveld i fjor befant mandalitten seg på ferie i Polen sammen med noen venner. De spiste først middag på hotellet og dro deretter ut på byen. På vei hjem til tok mannen turen innom en strippeklubb. Han husker at han bestilte og drakk to øl, men så er alt svart.

Gikk til søksmål

Dagen etter fikk han et varsel fra banken om mistenkelige transaksjoner. Kontoutskriften viser at han ble trukket for totalt 250.839,99 kroner i tidsrommet 01.39 til 04.58.

Banken gikk senere til søksmål for å slippe å erstatte beløpet. Under tvistesaken i Kristiansand tingrett ble det blant annet lagt fram bilder fra videoovervåkningen på strippeklubben.

Bildene viser at mannen slo pin-koden på betalingsautomaten mens det satt to kvinnelig ansatte ved siden av ham i sofaen. Retten mener at han opptrådte grovt uaktsomt ved å ikke skjule koden bedre, men mener han likevel skal få tilbake pengene. Retten viser til at han ikke overlot kortet til noen andre og at banken ble klar over misbruket med en gang.

Ble dopet ned

Retten legger også til grunn at mannen etter all sannsynlighet ble dopet ned på strippeklubben. Her vises det til at polsk politi tidligere har funnet ulovlig og uidentifiserbar væske på klubben, samt at flere andre kunder har opplevd å få tappet kontoen samme sted.

I tillegg til å erstatte beløpet som ble tappet må banken betale motpartens saksomkostinger på kroner 114.595.

Les også

  1. Siktet for å ha svindlet 700, er tilbake i Norge

  2. Skimming-bande tatt i Oslo med over 4000 stjålne kredittkortnumre

  3. Tommelen erstatter pinkoden