Økonomi

Rekordresultat for Tine gir melkebonus til bøndene

Tine leverer rekordhøyt resultat for 2016. Bøndene kan glede seg over melkebonus.

Odd-Einar Hjortnæs er en bøndene som vil får etterbetalt av Tine for det han leverte av melk i 2016
  • Petter Winther

Salgsinntektene til Tine økte med 1,4 prosent fra 2015 til 2016. Driftsresultatet for 2016 var på 1.962 millioner kroner.

Nå vil bøndene få etterbetalt 66 øre pr. liter melk levert i 2016. I gjennomsnitt betyr dette en etterbetaling på 88.000 kroner pr. melkeprodusent i Tine.

– Resultatet er godt, men på det jevne. Etter flere år med sterk resultatforbedring var utviklingen stabil fra 2015 til 2016. Resultatet er godt, men heller ikke bedre enn det vi trenger for å bygge konkurransekraft i et skiftende forbrukermarked i årene som kommer, sier konsernsjef Hanne Refsholt i TINE i en pressemelding.

Les også

Også i 2015 slo Tine alle rekorder: Rekordresultat for Tine

I pressemeldingen skriver Tine at det er forbedringstiltak i industrien, verdivekst for hvitost og brunost samt styrket resultater i datterselskapene Fjordland og Diplom-Is som er årsaken til det økte driftsresultatet.

Ifølge Tine har konsumet av ost fortsatt å øke i 2016. Forbruket av ost pr. innbygger er nå oppe i 19 kilo i året.

– I TINE har vi også hatt et bra år for brunost. Med en verdivekst på 1,6 prosent ser vi at den store kampanjen med Moods of Norway hadde effekt. Osten kom i emballasje med nye farger, noe som aktualiserte merket og ga en positiv utvikling, sier Refsholt.

Les også

  1. Lerum syltetøy, Knorrs sauser, Tine-drikke og Ajax forsvinner fra Rema

  2. Synnøve Finden tapte ostesak mot Tine i Høyesterett

Les mer om

  1. Tine
  2. Forbruker