Økonomi

Storbritannias innenriksminister kobles til to selskaper i skatteparadiset Bahamas

Innenriksminister Amber Rudd kobles til et fond og et selskap på Bahamas i ny dokumentlekkasje.

Den nye dokumentlekkasjen Bahamas Leaks avdekker at Storbritannias innenriksminister Amber Rudd har hatt verv i to virksomheter i skatteparadis.
 • Nina Selbo Torset
  Journalist
 • Stine Barstad
  Journalist

Den nye dokumentlekkasjen Bahamas Leaks avdekker at Storbritannias innenriksminister Amber Rudd har hatt koblinger til to virksomheter i skatteparadis.

I de lekkede dokumentene fra selskapsregisteret fra Bahamas står hun oppført som styremedlem i Advanced Asset Allocation Fund og Advanced Asset Allocation Management mellom 1998 og 2000, ifølge The Guardian.

Les også

Dette er Bahamas Leaks

Vil ikke svare på spørsmål om Bahamas

Rudd har ikke ønsket å besvare The Guardians spørsmål om Bahamas-selskapene, men en talsperson sier at hennes karrière i næringslivet før hun ble innenriksminister har vært offentlig kjent.

– Det er offentlig kjent at Amber hadde en karrière i næringslivet før hun ble politiker, sier talspersonen ifølge avisen.

Innenriksministeren ønsker heller ikke å svare på spørsmål om hun har betalt skatt på Bahamas.

Men det er ingenting i de lekkede dokumentene som tyder på at Rudd har gjort noe ulovlig.

Les også

Hun var EU-topp i ti år. Samtidig hadde Neelie Kroes styreverv i et anonymt selskap i skatteparadis.

Forsvarte Cameron etter Panama Papers

Rudd støttet tidligere statsminister David Cameron i april, da det ble kjent gjennom Panama Papers at han eide aksjer i sin fars selskap på nettopp Bahamas.

Da hun den gang ble spurt om hun selv hadde verdier i skatteparadis, svarte hun: «Nei, jeg har ikke det. Jeg er glad for å kunne si at det er et veldig åpent system i Det britiske parlamentet».

Innenriksministeren fortalte ikke da at hun tidligere hadde koblinger til to virksomheter på Bahamas.

– Det er flaut for Theresa Mays Konservative parti at enda en erfaren politiker knyttes til avsløringer om skatteparadiser. Folk vil spørre seg hva som er sannheten, og de fortjener et svar fra Amber Rudd, sier Labours skyggeminister Jon Ashworth, ifølge The Telegraph.

Les mer om

 1. Bahamas Leaks
 2. Bahamas
 3. Panama papers
 4. Bahamas Leaks
 5. Storbritannia
 6. Skatteparadis