Økonomi

Musk skal ha røkt marihuana under intervju – Tesla-aksjen stuper

Tesla-aksjen falt 9 prosent etter at toppsjef Elon Musk under et intervju røyket det som ble oppfattet som marihuana og etter at Teslas regnskapssjef gikk av.

 • og NTB

Seks minutter inn i fredagens handel var aksjen ned 8,9 prosent. Nedgangen fant sted etter at elbilprodusentens toppsjef Elon Musk i et intervju på Youtube sent torsdag kveld røyket det som så ut som marihuana. Intervjueren fortalte imidlertid til Musk at røyken han delte med Tesla-sjefen inneholdt marihuana og tobakk.

Fredag kunngjorde regnskapssjef Dave Morton sin avgang.

Morton hadde hatt stillingen i bare en måned. Han forklarer avgangen med det høye personfokuset han har fått i offentligheten som følge av toppstillingen, og at tilværelsen er for hektisk i selskapet.

Selskapets HR-sjef Gabrielle Toledano, som er i permisjon, fortalte samtidig til Bloomberg at hun planlegger å forlate selskapet.

Turbulens har preget Tesla etter at Musk 7. august sa han vurderte å ta selskapet av børs. Planen ble skrinlagt to uker senere.

Baklengs kaffe

– Jeg er ingen marihuana-røyker. Jeg gjør det nesten aldri. Jeg synes ikke det er bra for produktiviteten. Det er omtrent som å drikke en kopp kaffe baklengs, sa Musk.

Musk sa at han fant glede i å hjelpe andre.

– Mange liker ikke menneskelighet og synes det er en svak egenskap, men jeg gjør ikke det, sa Musk.

– Det kan høres banalt ut, men kjærligheten er svaret. Bruk mer tid sammen med dine venner og mindre tid på sosiale medier, sa Musk, som sa han selv kun bruker Twitter og da i jobbsammenheng.

Maskinmakt

Musk sa i intervjuet at han er mindre bekymret for kunstig intelligens (AI) nå enn han var før, fordi han tidligere «inntok en mer fatal holdning». Lenge hadde Musk hevdet at AI kan bli menneskehetens undergang, der avansert dataprogramvare i beste fall behandler folk som en huskatt, har han sagt.

Musk mener fortsatt at det er farer ved AI, og at kunstig intelligens i fremtiden vil være utenfor menneskelig kontroll. For eksempel vil det være en fare når mennesker tar i bruk kunstig intelligens som våpen for å ramme andre. Det beste som kan skje er hvis folk og kunstig intelligens blir ett, slik at alle vil få «super-kognisjon», sa han.

Romfolk

Musk så ut til å bli preget følelsesmessig da han snakket om fossile brennstoff og skade på atmosfæren og verdenshavene.

– Det er galskap. Jo mer kull vi henter opp fra bakken, desto farligere blir det, sa Musk.

Musk var iført en T-skjorte med påskriften «okkuper Mars» i store bokstaver.

– Jeg tror at vi i fremtiden vil bli en romfarende sivilisasjon der ute blant stjernene. Det er svært spennende, sa Musk.

– Det blir ingen bra fremtid hvis vi for alltid holder oss her på jorden, sa han.

Nesten 90.000 personer fikk med seg direktesendingen av intervjuet. Mindre enn ett døgn senere hadde intervjuet blitt sett over 850.000 ganger.

 1. Les også

  Tesla blir værende på børs

 2. Les også

  Snakker ut om omstridt tweet: Elon Musk avviser at han tvitret i rus

 3. Les også

  Elbil-kongen gambler høyt. Nå øker frykten for at Elon Musk kjører Tesla i grøften.

 4. Les også

  Tesla-sjefen rystet Wall Street med Twitter-utspill

Les mer om

 1. A-TECH
 2. Elon Musk
 3. Tesla