Økonomi

Arbeidstilsynet fant lovbrudd blant DNBs Vipps-arbeidere

Arbeidstilsynet har funnet flere lovbrudd i sin kontroll av indiske arbeidere som jobber med tjenesten Vipps for DNB. Banken sier saken ikke er så alvorlig som først antydet.

DNBs tjeneste Vipps er en av flere som lar brukerne sende penger raskt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En foreløpig rapport viser at ansatte i det indiske IT-selskapet Tata Consultancy Services (TCS) arbeidet flere uker i strekk uten fri og mer overtid enn tillatt, melder NRK.

Foreløpig er det kun tatt stikkprøver, ifølge kanalen. I juni meldte NRK om ansatte som jobbet 14-16 timer per dag hver dag, også på helligdager.

DNB opplyser i en pressemelding av banken at det er snakk om «enkelte brudd på reglene for arbeidstid» og at banken ser alvorlig på saken.

Ifølge DNB viser Arbeidstilsynets foreløpige gjennomgang at 18 av totalt 290 konsulenter har jobbet noe lenger enn reglene tilsier. Den konsulenten som har jobbet mest, har gjennomsnittlig arbeidstid på 51 timer per uke, opplyser banken selv til NTB.

– Vi er ikke fornøyd med at det er fremkommet brudd på reglene om arbeidstid. Folk som jobber for DNB, enten de er ansatt eller jobber for en leverandør, skal ikke jobbe for mye. Samtidig er rapporten viktig fordi den viser at tilsynets foreløpige funn er langt mindre alvorlige enn det NRKs reportasjer i juni la til grunn, sier Øyvind Trangerud, direktør for teknologi- og leverandørstyring i DNB.

Administrerende direktør Vikramjit Grewal i Tata Consultancy Services Norway ønsker overfor NRK ikke å kommentere lovbruddene, men opplyser at selskapet tar saken alvorlig.

– Vi er midt i gjennomføringen av tiltak, som blant innebærer opplæring av våre ledere, sier Grewal.

Les også

  1. Indere skal ha jobbet 14-16 timer daglig for DNB i Oslo

  2. Betalingsløsning med 1,5 millioner brukere er nede

  3. Fortsatt problemer med Vipps

Les mer om

  1. DNB
  2. NRK