Økonomi

Tromsø kommune nærmer seg full oversikt over Hurtigrute-passasjerer

Etter å ha jobbet hardt med å kartlegge alle som var om bord i de to seilasene med Roald Amundsen nærmer Tromsø kommune nå seg full oversikt.

I alt 40 personer, blant dem fire passasjerer og 36 blant besetningen på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koronasmittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø. Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

 • NTB

– Vi har gjennom helgen jobbet intenst med å få oversikt både over crewet og gjestene om bord på Roald Amundsen. Slik situasjonen har utviklet seg gjennom helgen og slik det ser ut i dag, så har vi begynt å få oversikt over så å si alle sammen, men det er noen som ennå gjenstår, sier avdelingsdirektør for helse og omsorg Margrethe Kristiansen i Tromsø kommune til NRK mandag morgen.

– Jeg anser situasjonen som alvorlig. Det er veldig mange personer i veldig mange kommuner som er involvert, sier hun videre.

I alt 40 personer, fire passasjerer og 36 blant mannskapet, hadde søndag fått påvist koronasmitte etter to seilaser med Roald Amundsen. Fortsatt venter mange av de i alt 386 passasjerene på sine prøvesvar.

Politiet starter mandag undersøkelser av koronautbruddet på Hurtigruteskipet. Hurtigruten har opplyst at de vil samarbeide med politiet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Koronasmittet rogalending tok fly fra Tromsø, via Gardermoen, til Sola

 2. NORGE

  35 ansatte smittet av korona på Hurtigruten. 387 passasjer må testes.

 3. NORGE

  Kommuneoverlege i Tromsø: De 11 første testene av passasjerer er negative

 4. NORGE

  Hurtigruten skjerper smitterutiner

 5. ØKONOMI

  Color Line skjerper inn etter smitteutbruddet på Hurtigruten

 6. NORGE

  Cruiset som gikk fra «århundrets tur» til en gigantisk nedtur