Overraskende stort underskudd for Tesla

Elbilprodusenten Tesla endte med et underskudd på 702 millioner dollar i første kvartal. Leveransene falt med 31 prosent fra foregående kvartal.

Teslas inntekter økte, men langt fra så mye som markedet hadde forventet. I årets første kvartal tapte elbilprodusenten over 700 millioner dollar.

Tesla hadde på forhånd varslet et underskudd etter at det for første gang i sin 15 år lange historie avsluttet 2018 med overskudd i to kvartaler på rad.

Tapet i første kvartal på 702 millioner dollar (rundt 6 milliarder kroner), kommer til tross for at omsetningen økte med nesten 40 prosent til 3,5 milliarder dollar. Dette er likevel langt mindre enn markedets forventninger på 5,42 milliarder dollar i omsetning.

Les også

Norge har satt ny Tesla-rekord. Men det er kineserne som kjører raskest i el-revolusjonen.

Les også

Musk stenger Tesla-butikker og satser kun på nettsalg

De siste månedene ha salget falt, og etterspørselen ser ut til å dale, særlig for de dyrere modellene S og X. Tesla har også slitt med å få ned kostnadene for den rimeligere 3-modellen.

Toppsjef Elon Musk lover likevel at regnskapet skal gå i pluss igjen i tredje kvartal.

– Når vi ser effekten av økte leveranser og reduserte utgifter forventer vi overskudd i tredje kvartal og et mindre underskudd i andre kvartal, skriver Musk i en melding til investorene. Selskapet regner med å levere opp mot 400.000 biler i 2019, men sier også at det kan bli så mange som 500.000.