Økonomi

To Norwegian-fly sto på bakken i USA med tekniske problemer

Norwegians langrute-prosjekt er i ferd med å bli et mareritt for selskapet. De splitter nye Dreamliner-flyene, som skulle være selskapets trumfkort i kampen om passasjerene, har vært rammet av en serie tekniske problemer. I dag stod to fly på bakken i USA med tekniske problemer.

Dreamliner-rutene for Norwegian har plaget av stygge forsinkelser de senere dagene. Signe Dons

 • Knut-erik Mikalsen

Problemene vil ingen enda ta for Norwegian:

To av tre langdistansefly stod nå på flyplassen i Fort Lauderdale, begge med tekniske problemer. Først mandag kved kunne det ene sette kursen mot København. Senere på kvelden skulle også flyet til Stockholm endelig lette.

Hjem til jul

Flyene skal bringe flere hundre danske og svenske gjester hjem til jul. Lenge spøkte det for passasjerenes hjemtur. En av avgangene, til Stockholm, var forsinket på andre døgnet på grunn av tekniske problemer.

Selskapet har i dag innleid et Boeing 767-fly fra selskapet EuroAtlantic fra Portugal. Dette flyet skal fly Stockholm — New York, tur/retur.

35,5 timer forsinket

Les også

Norwegian vil ikke gi fete amerikanere jobb

En av maskinene som stod på bakken er den nyeste Boeing 787 Dreamlineren til Norwegian. Den fikk selskapet levert så sent som i slutten av november, og var selskapets Dreamliner nr. tre. Fra før av har det vært store problemer med de to første flyene som ble levert.Men det tok ikke lang tid før problemene meldte seg også med det nyeste flyet, og det har de senere dagene også rammet danske og svenske passasjerer.

Et av 787-flyene bl forsinket i nærmere to døgn på ruten fra Florida til Stockholm, og problemene har skapt store overskrifter i avisene i våre naboland.

Københavnflyet hadde i utgangspunktet ikke tekniske problemer, men var kraftig forsinket i sin rute fra Europa. Men da det skulle ta av i ettermiddag norsk tid, måtte det snu og blir nå ytterligere forsinket. MAndag kveld kunne den endelig ta av igjen.

Flyet til Sverige er klarert for avgang. Det har ventet på flyplassen siden lørdag.

Foreløpig er ikke Oslo-trafikken rammet denne gangen. Når det gjelder Oslo-flyet fra New York til Gardermoen landet det i dag rundt tre timer forsinket. Det forsinker også avgangen fra Oslo til Bangkok.

Problemene

De siste dagene har flymarerittet vært slik, ifølge en oversikt det danske luftfartsnettstedet Check-in.dk har laget nå i dag:

Forplanter seg

Fredag skulle nyflyet ha fraktet 277 danske juleferiereisende fra København til Floridas sol og varme, men først 14 timer forsinket kom flyet av gårde på sin 10 timer lange ferd mot USA.

Forsinkelsene forplantet seg kraftig, og det førte til at returen fra Fort Lauderdale til Oslo ble 14,5 timer forsinket. Dette skjedde etter at Norwegians fly til New York måtte utsette avgangen med 18 timer, fordi det ifølge Norwegian oppsto problemer med flapsen.

Ingen informasjon

Passasjerene klager over liten eller ingen informasjon fra Norwegian, ifølge den svenske avisenExpressen. Det amerikanske flyplasspersonalet får heller ikke noen informasjon fra selskapet, ifølge avisen:

— De ringer men får ikke svar. De sier at de aldri har vært borti at et flyselskap har stengt kontorene sine når de operer fly i andre tidssoner, sier passasjer Jonna Fredriksson Kihlstrand.

 1. desember: København — Fort Lauderdale - 14 timer forsinket.
 1. desember: Fort Laudedale - Oslo - 13 timer forsinket.
 1. desember: Oslo - Fort Lauderdale - 14,5 timer forsinket.
 1. desember: Fort Lauderdale - Stockholm - 35,5 timer forsinket så langt.
 1. desember: Stockholm - Fort Lauderdale - 2,5 timer forsinket
 1. desember: Fort Lauderdale - København - 7,5 timer forsinket.
Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Orkanen Irma setter Norwegian og SAS’ fly på bakken

 2. NORGE

  – Vi har hatt en fin ferie, men slutten ble trasig

 3. NORGE

  Kjos ber kundene om unnskyldning

 4. ØKONOMI

  Bjørn Kjos bygger på sin globale drøm

 5. ØKONOMI

  Ti år i stormen: Slik ble Norwegians ambisjoner selskapets største problem

 6. ØKONOMI

  Max uflaks i en lang rekke problemer for Norwegian