Økonomi

Nå vil Kahoot-gründer få unger til å gjøre husarbeid

Appen Mænage lover rett og slett å gjøre husarbeidet til en lek. Nå jakter spillgründerne på investorpenger.

Daglig leder Ole Andreas Alsos (til venstre) og forretningsutvikler Jørgen Nordahl i Serious Games.
  • Ann Iren Bevre

Startup-selskapet Serious Games har utspring fra spillmiljøet ved NTNU og forretningsideen deres er å endre adferd og holdninger gjennom seriøse spill. De har utviklet en prototyp av spillet Mænage, som er basert på erfaringer fra minst 150 familiemedlemmer og som de mener vil gjøre det enklere for familien å planlegge og å utføre husarbeid.

Få barn bidrar hjemme

Én av medgründerne er spillprofessor ved NTNU, Alf Inge Wang, som også er medgründer, oppfinner og forsker i suksessen Kahoot. Kahoot er en læringsplattform som tidligere i år rundet én milliard spillere, og ofte omtales som et av NTNUs største internasjonale teknologiselskaper.

  • Aftenposten mener: Skattelettelse for investeringer i gründerbedrifter bør prøves

– Tanken bak Mænage er å gjøre husarbeid mer spillaktig, sier Ole Andreas Alsos som er daglig leder i Serious Games til Adresseavisen.

Målet til gründerne er å få Mænage på markedet første kvartal i 2018, og ambisjonen er å nå familier i hele verden.

– Det finnes over 500 millioner familier i verden og undersøkelser viser at under halvparten av alle norske barn bidrar i hjemmet. Dette er et spill mange har behov for, sier Alsos.

Vil gi nye arbeidsplasser

Før lansering må derimot finansieringen på plass, og derfor møtte de erfarne spillutviklerne i Seious Games opp på Investor Day.

– For å komme videre trenger vi utviklere, flinke folk og investorer, sier forretningsutvikler i Serious Games, Jørgen Nordahl, som også håper husarbeidsappen vil skape nye arbeidsplasser.

De har laget en app som ser ut som et spill, og hvor du ikke får belønning før en oppgave er utført. Utviklerne er sikre på at dette gir motivasjon.

Flere ønsker å investere

Gründerne bak appen vil foreløpig ikke si så mye om hvordan de skal tjene penger på sikt, men de ser på ulike muligheter. Det kan være å selge selve appen, selge abonnement eller reklame. Før de tar stilling til dette vil de få flest mulig brukere.

Daglig leder i NTNU Accel, Haakon Skar, er sikker på at Serious Games er et selskap mange investorer vil finne attraktivt.

– Selskapet er et flott eksempel på kvaliteten på startups som kommer ut fra høyskole- og forskningsmiljøet i Trondheim. Startupen bygger på mer enn 12 års erfaring og har med seg tung fagkompetanse, sier han.

Les mer om

  1. Startups
  2. NTNU
  3. Gründere