Økonomi

Kraftig resultatfall for Equinor

Det kraftige fallet i oljeprisen og lave gasspriser førte til et svekket resultat for Equinor i andre kvartal. Konsernsjefen forventer fortsatt uro fremover.

Konsernsjef i Equinor Eldar Sætre konstaterer at resultatet i andre kvartal ble preget av koronapandemien. Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

– Våre finansielle resultater for andre kvartal ble påvirket av svært lave realiserte olje- og gasspriser på grunn av covid-19-pandemien, men også av sterke resultater fra tradingvirksomheten i volatile markeder.

– Vi ser nå en gradvis gjenåpning av samfunnet i noen deler av verden, mens andre regioner fremdeles er sterkt påvirket av pandemien, sier konsernsjef Eldar Sætre i forbindelse med fremleggelsen av resultatene for andre kvartal i år.

Selskapet fikk et justert driftsresultat på 354 millioner dollar i andre kvartal i år – 1,7 milliarder lavere enn i samme periode i fjor. Overskuddet etter skatt er nesten halvert til 646 millioner dollar, fra 1,13 milliarder dollar i andre kvartal i fjor. Det fremgår av resultatfremleggelsen til det norske energikonsernet torsdag morgen.

– Vi forventer fortsatt svingninger i markedet fremover. De langsiktige markedseffektene av covid-19 er fortsatt usikre, med mulig lavere etterspørsel og reduserte investeringer i bransjen, sier Sætre.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Equinor
 2. Eldar Sætre
 3. Oljebransjen

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Oljegiganten Equinor overrasker positivt

 2. ØKONOMI

  Equinor-sjefen: Jobber med nedbemanning og effektivisering

 3. ØKONOMI

  Solid smell for Shell, Total og Eni i krisekvartalet

 4. ØKONOMI

  Milliardtap for Ryanair: Frykter ny smittebølge i høst

 5. ØKONOMI

  Norwegian-smell på 3,3 milliarder kroner

 6. ØKONOMI

  SAS med milliardunderskudd i sommer: Fylte kassen med nye kriselån