Forsikringsselskapene om avlyste ferieturer: Gå til reiseselskapene først

Forsikringsselskapene Tryg og If oppfordrer til først å ta kontakt med reiseselskapene, dersom en reise er avlyst som følge av regjeringens reiseråd.

Forsikringsselskapene Tryg og If oppfordrer til å først ta kontakt med reiseselskapene dersom en reise er avlyst som følge av regjeringens reiseråd.

– Reiseforsikringen dekker kostnader med avbestilling som kundene våre ikke får dekket andre steder. Det er fortsatt slik at reiseoperatør eller flyselskap skal refundere reiser som blir kansellert, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Det er ingen grunn til å ta kontakt med forsikringsselskapet før du har fått avklart refusjon fra flyselskap eller reiseoperatør, sier Irgens videre.

Tryg opplyser at de nå har om lag 30.000 saker fra kunder som har fått avlyst utenlandsreiser. Et tall de forventer vil stige.

Også Europeisk reiseforsikring i If understreker i en pressemelding at forsikringen kun erstatter det fly- eller reiseselskapet ikke refunderer.

– Gode nyheter

Samtidig har de tro på at enkelte europareiser kan gjennomføres som planlagt. UD åpner for å vurdere unntak fra reiserådene 15. juni. Også andre europeiske land kan få unntak mot slutten av sommeren.

– Slik det ser ut nå, kan kundene våre kanskje få reise på ferier til både Norden og andre nærliggende land i Europa i sommer. Det er gode nyheter for feriesultne nordmenn, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow i Europeiske Reiseforsikring.

– Alternativt

– Det er viktig for nordmenn som skal ut å reise, at de får en avklaring, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til NTB.

– Vi skal vurdere Norden 15. juni, men har du bestilt tur til Spania eller Amerika, eller langt av gårde et annet sted, må du belage deg på å tenke alternativt.

Nybø oppfordrer til å bestille ferie innenlands.

– Jeg håper nordmenn tenker kreativt og reiser til flere steder enn Lofoten og Rondane. Det er mange fine plasser.