Prisdryss over Norwegian i prestisje-kåring

Nå kan Bjørn Kjos smykke seg med enda flere utmerkelser. Norwegian vant tirsdag pris som beste lavprisselskap på langdistanse, og som beste lavprisselskap i Europa i den anerkjente flykåringen Skytrax.

Bjørn Kjos' kone, Gerd, tar imot det første av Norwegians langdistansefly Boeing 787 på Oslo Lufthavn.

Prisdrysset skjedde under det årlige, store flyshowet i Paris.

— Jeg er veldig stolt og ydmyk over disse viktige anerkjennelsene fra våre passasjerer, sier Kjos.

Det er passasjerene selv som har stemt over de beste flyselskapene i verden i ulike klasser.

Prisene, Sky Trax World Airline Awards, regnes for å være en av de mest prestisjefylte verdens flyselskaper kan vinne.

Norwegian gikk seirende ut av to kategorier:

Dette vant Norwegian priser for

Norwegian gikk seirende ut av to kategorier:

  • Selskapet ble kåret som verdens beste lavpris langdistanseselskap, og det i konkurranse med kjente utfordrere som JetStar og AirAsiaX. Dette er to av de selskapene som Kjos selv en klar på kommer til å bli harde konkurrenter på langdistanse etter hvert. JetStar hører til i Australia, mens AirAsiaX er langdistanseselskapet til Air Asia som har sitt utspring i Malaysia.
  • Norwegian gikk også helt til topps i konkurransen om Europas beste lavprisselskap. Det er tredje år på rad at Bjørn Kjos kan stikke denne utmerkelsen i bagasjen med seg hjem. Prisen fikk Norwegian i konkurranse med kjente flyselskap som britiske EasyJet og tyske Germanwings. Sistnevnte, som var involvert i tragedien i de franske alper i mars i år, skifter i løpet av høsten navnt til Eurowings.
    Kjos drysser ut takk i øst og vest etter pristildelingene:
Bjørn Kjos sammen med noen av de som jobber for Norwegian.

Skytrax: — Imponert over Norwegian- Det er godt å se at kombinasjonen splitter nye fly, et stort og godt rutenett, lave priser og hyggelig service blir satt pris på. Dette ville aldri vært mulig uten alle de fantastiske medarbeiderne i Norwegian som hver dag gjør sitt ytterste for at passasjerene våre skal ha en fin reise, sier Kjos.

Sky Trax World Airline Awards, som blir delt ut årlig, har riktignok over 40 ulike kategorier, men blir likevel ansett som en av de viktige kåringene som finner sted i luftfarten hvert år. Selskapene bruker utmerkelsene herfra offensivt i sin markedsføring.

Også de ansvarlige i Skytrax er imponert over nok en Norwegian-seier blant Europas lavprisaktører:

— Det er en fantastisk prestasjon for Norwegian å vinne denne kåringen tre år på rad, noe som tydelig understreker selskapets popularitet blant de flyreisende i Europa. I år har Norwegian hatt enda mer suksess ved å bli kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanse, sier administrerende direktør av Skytrax, Edward Plaisted.

Qatar Airways årets selskap globalt

Qatar Airways, som har hatt rute mellom Doha og Oslo i flere år, ble utropt til "Årets flyselskap." Det er tredje gang på fem år at dette selskapet går helt til topps.

Bak Qatar følger Singapore Airlines og Hongkong-baserte Cathay Pacific Airways.

På fjerdeplass følger et selskap mange nordmenn har stiftet bekjentskap med etter hvert. Turkish Airlines har hatt et voldsom vekst på sin rute mellom Istanbul og Oslo. I dag har selskapet opptil tre daglige avganger mellom de to byene. I tillegg til den globale fjerdeplassen vant selskapet også prisen for Europas beste flyselskap, en pris dette selskapet har vunnet flere ganger tidligere.

På femte følger et annet sukess-selskap på Oslo Lufthavn, Dubai-selskapet Emirates.

I klassen for beste selskap i Nord-Europa vant finske Finnair.

Her er den komplette listen over vinnere i alle kategorier for 2015.