Mener alle må ha disse to kursene i fremtiden

Har du det som trengs for å være attraktiv på jobben i fremtiden? Lederen for Norsk Forening for Kunstig Intelligens mener du vil trenge to spesielle universitetskurs – uansett hva du driver med i dag.

Administrerende direktør Ernst Petter Axelsen i VEAS skal holde styr på mer enn 25.000 styringssignaler, og vil ta i bruk maskinlæring for å bli mer effektiv. Han er blant de mange som har bruk for folk med den nye kompetansen.

Likte du mattetimene? En spesiell type matematikkforståelse ser ut til å bli nøkkelen til en av de viktigste kompetansene i fremtidens arbeidsliv. Da Aftenposten besøkte Googles maskinlæringssenter i Zürich før sommeren, fikk vi høre at alle i fremtiden vil måtte kunne litt maskinlæring – akkurat som alle må kunne litt om Internett i dag. Men hva innebærer det? Teknologien, som ofte defineres som en viktig del av kunstig intelligens, ser ut til å bli anvendelig at den vil påvirke arbeidshverdagen i absolutt alle bransjer, enten du jobber privat eller offentlig.

Anders Kofod-Petersen er professor II ved NTNU og leder norsk Forening for Kunstig intelligens, samtidig som han er visedirektør for en dansk miniversjon av SINTEF kalt Alexandrainstituttet. Han mener også at maskinlæring er en teknologi helt utenom det vanlige. Ja, faktisk blir den så stor at ALLE vil ha bruk for enten utdanning eller etterutdanning på feltet – uansett hva du jobber med i dag.

Les hele saken med abonnement