Ikke økt trafikk på veiene og i kollektivtransporten i morgenrushet tross busstreik

Morgenrushet i Oslo-området har mandag gått som normalt, til tross for at samtlige by- og regionbusser i Oslo og Akershus er tatt ut i streik.

Alle førerne av Ruters by- og regionbusser er tatt ut i streik.

– Rapporten fra trikk og T-bane er at det ikke har vært merkbart flere folk på avgangene i morgenrushet. Det virker som om folk som vanligvis tar buss, har valgt alternative transportmidler, eller har tatt hjemmekontor, sier Ruters pressevakt Øystein Dahl Johansen til NTB.

– Norled melder imidlertid at det er flere som har hatt med seg sykler om bord på båten, sier han.

Norled opererer blant annet fergeruten mellom Nesodden og flere andre steder i Akershus, og Oslo.

Ikke økt trafikk på veiene

Da NTB snakket med Vegtrafikksentralen i 8-tiden mandag morgen, merket heller ikke de noe til økt press på veiene i Oslo-området.

– Trafikken så langt er ganske lik mandag for en uke siden. Det har ikke vært noen endringer i dag etter det vi kan se, sa trafikkoperatør Hans Are Dahl.

Både Ruter og Statens vegvesen gikk søndag ut og oppfordret folk til å bli hjemme mandag for å hindre økt press på annen kollektivtransport og veinettet i forbindelse med busstreiken.

3.800 bussjåfører i streik

Søndag gikk 3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ut i streik. Samtlige by- og regionbusser er tatt ut i streik. Kollektivselskapet Ruter kjører ingen busser i Oslo og Akershus, og det er også stans i busstrafikken hos kollektivselskapene Brakar og Østfold kollektivtrafikk i Buskerud og Østfold.

– Ikke reis med mindre du må, hold anbefalt avstand og bruk munnbind etter anbefalingene fra helsemyndighetene, skrev Ruter i en pressemelding søndag.

Lørdag er det varslet streikeuttak for ytterligere over 4.500 bussjåfører i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark, samt i store deler av Nordland og hele Kristiansand.