Økonomi

Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon

  • NTB

Hydro ble utsatt for et hackerangrep tirsdag. Deler av virksomheten går fortsatt for halv maskin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi fortsetter å gjøre fremskritt mot en løsning, men situasjonen er fortsatt alvorlig, og vi er fortsatt avhengige av ekstraordinære tiltak for å drifte mange av våre verk. Dette er spesielt utfordrende innen forretningsområdet Extruded Solutions, hvor implementering av midlertidige løsninger er både utfordrende og tidkrevende, sier finansdirektør Eivind Kallevik i en pressemelding.

Ifølge selskapet kan eksperter nå jobbe med å bringe virusinfiserte systemer tilbake til normal drift.

Innen områdene energi og Bauxite & Alumina går produksjonen som normalt. Det samme gjelder Primary Metal og Rolled Products, men her er det høyere grad av manuell drift.

«Extruded Solutions produserer for tiden på omtrent 50 prosent av normal kapasitet, på samme nivå som i går. Extruded Solutions fokuserer alle tilgjengelige ressurser mot å muliggjøre ytterligere oppstarter i løpet av de kommende dagene for å tillate fortsatt leveranser til kunder», skriver selskapet fredag.

Selskapet vet fortsatt ikke når det kan være tilbake i normal drift. Det er fortsatt for tidlig å anslå driftsmessige og finansielle konsekvenser, heter det.

Les også

  1. Hydro bekrefter å være rammet av løsepengevirus: – Har ikke fått noe krav om beløp

  2. Deler av Hydro fremdeles på halv maskin etter dataangrepet

Les mer om

  1. Hydro aluminium
  2. Hacking