Brennende supertanker lekker olje i Indiahavet

Brannen sprer seg i supertankeren New Diamond, og skipet har begynt å lekke olje, opplyser luftforsvaret på Sri Lanka. Skipet har 2 millioner fat om bord.

Et bilde fra luftforsvaret på Sri Lanka viser den Panama-registrerte supertankeren som står i brann i Indiahavet torsdag.

Luftforsvarets talsmann Dushan Wijesinghe sier at bilder tatt fra luften viser størrelsen på ulykken. Et av besetningsmedlemmene er savnet, og minst to skal være skadet. De skal begge være filippinere.

– Vi er blitt tvunget til å avbryte forsøkene på å få brannen under kontroll på grunn av dårlig sikt, opplyser han.

Ifølge Reuters er fartøyet, en såkalt very large crude carrier (VLCC), lastet med 2 millioner fat olje.

Skipet frakter råolje fra Kuwait til India og befant seg rundt 70 kilometer øst for Sri Lanka da brannen brøt ut.

Brøt ut i maskinrommet

Indika Silva, som er talsmann for den srilankiske marinen, forteller at brannen startet i maskinrommet og spredte seg derfra. Fire marinefartøy ble sendt ut for å bistå supertankeren, og da de kom fram hadde 19 besetningsmedlemmer gått i livbåtene. Disse ble plukket opp.

Da marinefartøyene startet slukkingsarbeidet, gikk også kapteinen og to andre fra borde, opplyser han. Besetningsmedlemmet som er savnet, fryktes å ha mistet livet i maskinrommet.

To russiske marinefartøy som lå for anker i en havn på Sri Lanka, er på vei til tankeren. Fly og skip fra den indiske kystvakten er også på vei.