Økonomi

Dele bil med naboen? Nå blir Porsche-eierne med på delebil-satsingen

En av landets største bilforhandlere går inn som medeier i bildelingstjenesten Nabobil.no. Det kan åpne opp for en helt ny måte å kjøpe bil på.

Jacob Tveraabak var med på å starte delingstjenesten Nabobil.no. Nå er han konsernsjef hos Bavaria. Det har nå resultert i et tettere samarbeid mellom de to. Foto: Bavaria

 • Arnfinn Mauren

– Investeringen kan gi to konkrete utslag, opplyser konsernsjef Jacob Tveraabak i Bavaria.

Selskapet forhandler BMW, Mini og Porsche, og er med fem milliarder kroner i omsetning en av landets største bilforhandlere. Nå tar selskapet over en mindre eierandel i bildelingstjenesten Nabobil.no.

Det er ikke bare en finansiell investering, men kan også resultere i et tettere samarbeid rundt nye konsepter mellom de to aktørene.

Bavarias utleiebiler, som tilbys kundene når deres bil er på service, kan i fremtiden bli leid ut i helgene via Nabobil.no. I tillegg planlegger Bavaria å legge inn mulighet for utleie som en del av finansieringen ved kjøp av ny bil.

– Vi ser for oss et konsept der kunder kan få råd til å kjøpe eller lease en bil ved å leie ut bilen via Nabobil.no når den ikke brukes. Slik kan kunder få råd til en bil de ellers ikke ville ha hatt råd til, forklarer Tveraabak.

Ikke helt tilfeldig at Bavaria går inn i Nabobil.no

Bildelingstjenesten Nabobil, en nettbasert delingstjeneste for utleie av biler, ble lansert i september i fjor av syv gründere, blant dem Jacob Tveraabak. Han tok over konsernsjefjobben i Bavaria i august i år.

Styreleder i Bavaria, Knut Øgreid. Foto: Bavaria

Han er fortsatt styremedlem i Nabobil.no, og da han ble aktuell som ny konsernsjef i Bavaria, ble bildelingstjenesten raskt et tema.

– At Bavaria nå går inn i Nabobil.no, har i og for seg en sammenheng med at jeg er blitt konsernsjef, men heldigvis har noen andre enn meg tatt den beslutningen, sier Tveraabak.

Styrelederen i Bavaria, Knut Øgreid, understreker at det er styret som har gjort denne vurderingen. Samtidig mener han det ville vært helt feil ikke å gå inn i selskapet fordi Tveraabak var en av gründerne.

– For oss er dette en god finansiell investering. Det gir også muligheter for å utnytte vår egen leiebilpark, og i tillegg kan vi tenke helt nytt innenfor flere konsepter, sier Øgreid.

Vokser raskere enn Airbnb gjorde i starten

Nabobil.no har i løpet av vel ett år fått nærmere 65.000 registrerte medlemmer, ifølge selskapet selv. Bilparken utgjør pr. i dag nesten 4000 biler, og det første driftsåret var det 13.000 transaksjoner gjennom tjenesten. Halvparten av disse kom de tre siste månedene i denne perioden.

Nabobil.no-sjef Even Heggernes. Foto: Jan Tomas Espedal

– Bavarias investering vil gi oss kapital til å fortsette utviklingen av selskapet. Den vil også gi oss enklere tilgang til flere biler og gi oss økt tillit i markedet, mener daglig leder Even Heggernes i Nabobil.no.

Heggernes var Nord-Europa-sjef i romdelingstjenesten Airbnb før han kom til Nabobil.no, og forteller at bildelingstjenesten har hatt en langt raskere vekst enn det Airbnb hadde i starten.

Foreløpig er Nabobil.no et typisk storbyfenomen. 60 prosent av transaksjonene det første året er gjort i Oslo og Akershus. Bergen er det nest største markedet. Deretter følger Trondheim og Stavanger.

Les mer om

 1. Delingsøkonomi
 2. Airbnb
 3. Økonomi

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Han la planen i pappaperm i Thailand. Nå selges selskapet for over 100 millioner kroner.

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Airbnb fikk inn 6,9 milliarder kroner i Storbritannia. Betalte 1,9 millioner i skatt.

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Skagenfondene blir en del av Storebrand-konsernet

 4. A-MAGASINET
  Publisert:

  Nå vil Uber kjøre maten din også

 5. MOTOR
  Publisert:

  Ny teknologi vil forandre hvordan vi eier, kjører og kjøper bil

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Telenor vil ha full kontroll i finske DNA