Økonomi

Stordalen vil ha plaster fra den svenske stat

I Norge er nå Anders Tegnell mer kjent enn Carola, skriver hotellgründer Petter Stordalen i leserbrev til svensk avis.

Hotelleier Petter Stordalen mener det bør følge et «statlig plaster» til alle smitteverstiltak som rammer reiselivsnæringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • Halvor Hegtun
  Halvor Hegtun
  Journalist

Hotelleier Petter Stordalen fortviler over tingenes tilstand i et leserbrev til Stockholm-avisen Aftonbladet lørdag. Reise-, show- og utelivsbransjen kan knekke fullstendig sammen under pandemien.

Situasjonen er nå slik at statsepidemiologen Anders Tegnell blitt mer kjent blant nordmenn enn artisten Carola Häggkvist, forklarer Stordalen, og det stopper ikke der:

«Folkehelsemyndighetenes pressekonferanser har flere seere enn Idol. Håndsprit er blitt vår mest solgte alkoholholdige vare, og munnbind og koronahilsing er blitt selvfølgeligheter.»

Som eier av Choice-hotellene har Stordalen store økonomiske interesser i Sverige. Men nå har inntektene stoppet nesten helt opp:

«Landegrenser er stengt. Mennesker dør. Som konsekvens har all internasjonal reisevirksomhet i praksis opphørt. Møter, konferanser og kongresser er innstilt, restaurantene står gapende tomme. Pengene er slutt i den bransjen som for bare ni måneder siden ble omtalt som en svensk basisnæring.»

Må stoppe blødningen

Leserbrevet retter seg mot de politiske myndigheter. «Til alle restriksjoner må det følge med et statlig plaster som stopper den akutte blødningen», skriver Stordalen.

For de langsiktige skadevirkningene er store uten plaster. Da risikerer Sverige at «sosial distansering blir normaltilstanden i et samfunn med skyhøy massearbeidsløshet blant unge og der plasser for møter og reiser er gått nedenom.»

Les mer om

 1. Petter Stordalen
 2. Carola Häggkvist
 3. Idol

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Bonnier kjøper Petter Stordalens norske forlag

 2. VERDEN

  Sverige lå lenge etter de andre europeiske landene. Men så snudde det.

 3. KOMMENTAR

  I dag strammer svenskene inn. Tegnells liberale linje ligger for døden.

 4. ØKONOMI

  Stordalen til analytiker: – Jævla pessimist

 5. VERDEN

  Tegnell mener lite influensa forklarer høye koronatall. Dette svarer norske eksperter.

 6. VERDEN

  Den svenske regjeringen prøver å ta grep. Men situasjonen kan bli verre enn i vår, frykter ekspert.