Økonomi

Norwegian legger ned norske ruter på Torp

Norwegian gir opp innenriks-satsingen på Sandefjord Lufthavn etter store tap. Dermed er Widerøe alene tilbake om å betjene det norske markedet fra flyplassen i Vestfold.

Det blir færre Norwegian-fly å se på Torp når selskapet legger ned innenriksrutene derfra.
  • Knut-erik Mikalsen
    Knut-erik Mikalsen

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian bekrefter overfor Aftenposten at de to innenriksrutene til Bergen og Trondheim skal opphøre.

Ruten til Trondheim er allerede stanset, mens Bergen-ruten ligger ute for salg til og med mai — men bare med to ukentlige rutedager i mai - fredager og søndager. Den 31. mai går siste avgang til Bergen.

— Det faktum at vi har tapt mye penger i Norge i det siste, tilsier at vi må snu hver stein i forhold til kostnadsbildet. Vi hadde ikke mulighet til å forlenge Trondheim-ruten og det ser dessverre ikke ut til at vi klarer å videreføre Bergen heller, sier Skånvik.

Hun forklarer rute-stansen med manglende lønnsomhet.

Allerede i fjor kom det signaler fra selskapet om å barbere innenriks-satsingen fra Torp, men da ble trafikken opprettholdt.

Knivskarp konkurranse

Hun understreker at det er innenriksrutene som rammes fra Torp, og at selskapet ikke har noen planer om å trekke seg fra de europeiske rutene.

Rutene til Bergen og Trondheim har gått i knivskarp konkurranse med Widerøe, og dette har presset prisene til bunns. Det har ikke vært vanskelig å finne billige billetter helt opp mot avgang.

De to rutene ble startet i 2011, og i tillegg til Bergen og Trondheim satset Norwegian også på rute til Harstad/Narvik Evenes.

Satsingen den gang var massiv, i tillegg til innenriks satset Norwegian også på typiske feriedestinasjoner i Middelhavet fra lufthavnen i Vestfold. Norwegian hadde da trukket seg ut fra Moss Lufthavn på den andre siden av fjorden.

Les også

  1. Verdens største passasjerfly får rute til Skandinavia

  2. - Braathens hadde ikke en sjanse til å overleve flykrigen

  3. Ryanair kutter på små flyplasser, satser på hovedstedene