Økonomi

Kun to kvinner på inntektstoppen – trolig er begge der ved en feil

Kun to kvinner er blant de 25 personene som tjente mest i Norge i fjor. Men begge kvinnene hevder at dette ikke stemmer, og at det er en feil i skattelisten.

To kvinner står oppført på listen over de 25 personene med høyest inntekt i 2018. Men begge hevder dette er feil. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB

En av kvinnene står oppført med en inntekt på 97,3 millioner kroner, mens den andre står oppført med en inntekt på 75 millioner kroner, ifølge Dagbladet.

Men dette stemmer ikke, sier begge kvinnene.

– Dette er en stor feil. Jeg er arbeidssøker og får sosialhjelp av Nav, forteller kvinnen som står oppført med høyest inntekt til avisen.

Opplysninger Dagbladet har hentet fra Skatteetaten for de siste fem årene, viser at ingen av kvinnene har hatt inntekter i nærheten av det de står oppført med for 2018.

Hva den angivelige feilen skyldes, er ikke klart. Skatteetaten vil ikke svare på spørsmål om enkeltpersoner. Kommunikasjonsrådgiver Helen Rist sier følgende på generelt grunnlag:

– Vi kjenner ikke til feil i skattelistene. Dersom en skattepliktig oppdager feil i tallene i skatteoppgjøret, bør han eller hun sjekke hva som er rapportert til Skatteetaten i skattemeldingen og eventuelt næringsoppgaven. De kan ta kontakt med oss hvis de trenger hjelp med dette.

Dermed kan det virke som at det ikke er noen kvinner på listen over de 25 som tjente mest i fjor. Det er imidlertid tre kvinner blant landets 20 rikeste personer, ifølge E24.

Det er Margaret Boel Garmann med en formue på 6,4 milliarder kroner, Else Helene Sundt med en formue på 4,1 milliarder kroner og Rannfrid Rasmussen som har en formue på 2,7 milliarder kroner.

 1. Les også

  Skattekartet: Skal du flytte til nytt nabolag? Sjekk hva de tjener på andre siden av byen.

 2. Les også

  Kvinne (64) er Oslos rikeste med 6,4 milliarder i formue. Sjekk alle kommuner her.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Trygdeskandalen

Trygdeskandalen

 1. NORGE

  Feilaktig dømte for Nav-svindel må vente opptil ett år på frifinnelse

 2. NORGE

  Klager i Nav-skandalen skal behandles av uavhengig nemnd

 3. POLITIKK

  Opposisjonen holder Solberg ansvarlig for trygdeskandalen

 4. KRONIKK

  Usikkerhet om hva som er gjeldende rett, er det store problemet i trygdeskandalen

 5. POLITIKK

  Professor: – Navs juridiske begrunnelse for trygdeskandalen holder ikke mål

 6. POLITIKK

  Vågeng går av som Nav-sjef i august