Økonomi

En rekke banker kutter renten

Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN kutter renten.

Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN er blant dem som kutter renten på boliglånet, og gjør det enklere å få avdragsfrihet.

  • NTB-Isabel Bech

Nordea senker rentene på boliglån for samtlige kunder med 0,5 prosentpoeng, mens renten for innskudd senkes med inntil 0,5 prosentpoeng.

– Norges Bank har kunngjort et ekstraordinært rentekutt, og vi er i en ekstraordinær situasjon. Vi har besluttet at vi senker våre renter i lys av dette, sier leder for personmarkedet John Sætre i Nordea Norge.

De nye rentesatsene for eksisterende lån og innskudd gjelder fra 29. april.

Avdragsfrihet og rentekutt

Danske Bank kutter boliglånsrenten med inntil 0,35 prosentpoeng fra 15. april. Banken har også merket en markant økning i søknader om avdragsfrihet på lån, opplyser landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

De gir nå seks måneders avdragsfrie lån til dem som trenger det, sier han. Banken kutter også endringsgebyret for slike tjenester.

SpareBank 1 SMN setter ned renten på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng.

– I tillegg gjør vi det enklere for dem som har boliglån, å søke om avdragsfrihet, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

Styringsrenten ned

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

DNB besluttet fredag å senke boliglånsrenten med inntil 0,35 prosent og å gjøre det lettere for kunder å få avdragsfrie lån.

Bankenes rentekutt kommer etter at Norges Bank fredag kuttet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng.

Les mer om

  1. Boliglån
  2. nordea
  3. Danske Bank
  4. Koronaviruset
  5. DnB
  6. Boliglånsrente
  7. Norges Bank