Økonomi

Ny matkjede i Lime-lokalene

Matkjeden Happy åpner nå i flere av de gamle Lime-lokalene. Fredag åpner de to første, planen er foreløpig 11 butikker.

Hadi Mohammed Sharaf (25) starter en ny matkjede, Happy Handel. De to første butikkene åpner fredag.
  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

I løpet av de neste 14 dagene vil flere av de gamle Lime-butikkene få nye skilt, skriver fagbladet Dagligvarehandelen.

Det er Hadi Mohammed Sharaf (25) som står bak den nye kjedegrupperingen med det klingende navnet Happy Handel. Den tidligere Lime-butikken på Galgeberg er først ute og åpner dørene allerede fredag.

To åpner fredag

I tillegg åpner det en butikk på Grønland, i Mandalls gata, opplyser Sharaf til Aftenposten.

— Det er viktig å få frem at vi ikke har noen tilknytning til Lime og folkene som sto bak det, sier Sharaf videre.

Husker du ikke detaljene til Lime-kjeden? Her er historen om Hussain-brødrenes Lime-fall.

Med økonomiutdannelse fra England i ryggen skal han nå danne en ny, større kjede. I tillegg til de to som åpner fredag, har 11 andre skrevet under på kontrakten.

Butikkene i kjeden skal ha åpent 24 timer i døgnet og vil i hovedsak befinne seg i Oslo.

— Vi har tidligere drevet et importfirma. Vi har også hatt kontakt med en rekke små selvstendige butikker og flere av disse har hatt et ønske om å være en del av en kjede. Med eget importfirma kan vi også bidra med en rekke varer og slipper å bli så avhengige av andre, fortsetter Sharaf.

Tidligere konkurs

Importfirmaet Zagros-Food har også egne merkevarer under navnet Zagros.

Importselskapet ble slått konkurs tidligere i sommer. I 2013, da selskapet het Zagros Food (uten bindestrek), omsatte de for 2,1 millioner kroner, ifølge Brønnøysundregistrene.

— Konkursen var en konsekvens av at vi byttet lokaler og at en server ble ødelagt. Nå har vi flyttet og alt er i orden, med nye kjølerom, lager og datasystemer, og er klare til å sette igang, sier Sharaf. Bare i mai måned i år hadde han 4,5 millioner kroner i omsetning, forteller han Aftenposten.

Den nye kjedelederen legger til at importselskapet har vært i familien siden 90-tallet og at de nå gleder seg til å utvide og få egne butikker å levere til.

Ny butikksjef eier tidligere Lime-butikker

Butikksjef og kjøpmann på Galgeberg, Ahmed Raza Khan Durrani sier til Dagligvarehandelen at han tror dette blir veldig bra:

Kjedesjef Hadi Mohammed Sharaf i Happy Handel (t.h) sammen med distriktssjef Tom Uttakleiv Henriksen og kjøpmann Ahmed Raza Khan Durrani ved Galgeberg Kolonial.

— Det har vært mye å gjøre; vi måtte rydde ut av hele butikken. I løpet av uken får vi nye reoler og skilter, og er klare til å åpne fredag.I tillegg til å eie butikken på Galgeberg, er Durrani oppført som eier av Frogner Kolonial og Jens Bjelkes Matsenter i Brønnøysundregistrene. Begge var en del av Lime-kjeden, og butikken i Jens Bjelkes gate er lokalene der Lime-kjeden hadde sitt hovedkontor i annen etasje. Hvorvidt disse to butikkene blir endel av Happy-kjeden, vil ikke Sharaf si noe om.

— Vi undersøker alle butikkene som ønsker å bli en del av kjeden og ser om de passer inn. Vi sjekker eiere og hvordan de drives før vi tar en beslutning, sier Sharaf til Aftenposten. Han vil ikke si noe om de 11 nye butikkene som blir en del av kjeden før de faktisk omprofileres.

Les også

  1. Hussain-brødrenes Lime-fall

  2. Syv siktede i Lime-saken løslatt fra varetekt

  3. Lime-leverandøren har tapt 100 millioner kroner, men leverer fortsatt til tidligere butikker

  4. Norgesgruppen mener de har lært av Lime-saken

Les mer om

  1. Dagligvarebransjen