Økonomi

Rekordmye penger i Panama-banker tross avsløringer

Panamapapirene har ikke ført til flukt fra bankene i landet. Banker forvaltet midler for over 1.000 milliarder kroner i fjor, som er ny rekord.

Avsløringer om snusk og unndragelser skremmer ikke folk fra å plassere pengene sine i banker i Panama. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

The International Banking Center representerer panamanske og utenlandske banker i landet og bekrefter at kundenes innskudd i 2016 økte med 3,3 prosent og hadde en samlet verdi av 1.033 milliarder kroner.

For ett år siden avslørte Panamapapirene hvordan rike selskaper og enkeltpersoner verden over hadde fått hjelp av over 500 banker til å sette opp 15.500 selskaper i skatteparadiser.

Opprettelsen av selskapene ble gjort i samarbeid med Panama-baserte Mossack Fonseca. De to partnerne i advokatfirmaet er fremdeles i varetekt på grunn av beskyldningene om hvitvasking.

Økonomien i Panama er ventet å vokse videre og raskest av alle i Latin-Amerika i år, med mer enn 6 prosent, ifølge Verdensbanken.

Les mer om

  1. Panama Papers
  2. Panama