Økonomi

Økt komfort for innenlands-reisende på Oslo Lufthavn

Mandag åpner et helt nytt komfort-tilbud på Oslo Lufthavn: For første gang åpner SAS en egen lounge for reisende på innland.

Få har besøkt flere flyplass-lounger enn redaktør Jacob Molin i Businessclass.no. MORTEN UGLUM

 • Knut-erik Mikalsen

— Denne er mye finere enn den andre innenriksloungen SAS har, den i Stockholm. Hvis jeg skulle trille terningen ville den havne på 4, eller 4,5 - hvis det hadde vært mulig, sier Jacob Molin.

Og han vet hva han snakker om. Molin er sjefredaktør i nettavisen Businessclass.no, og har besøkt 303 ulike lounger i verden før han onsdag testet den nye innenriksloungen til SAS på Oslo Lufthavn.

SAS ønsket større

Den nye innenriksloungen har 112 sitteplasser. Morten Uglum

— Dette er en lys og flott lounge, perfekt for at de reisende kan slappe av eller jobbe i rolige omgivelser. Men for at den skulle få 5 på terningen måtte det nok vært bedre matservering - lunsj og middag, sier Molin.Loungen åpnes mandag morgen, etter lang tids planlegging. Den er åpen for de som har statuskort eller fleksibel billett med SAS, men også andre kan kjøpe seg inn - såfremt det er plass.

— Dette er bursdag og julaften for oss og de reisende hos SAS, mener produktsjefen i SAS-konsernet, nordmannen Snorre Andresen.

Loungen er 300 kvadratmeter stor og egentlig litt i minste laget for SAS. Den har 112 sitteplasser.

Ønsker mer komfort

Serveringen er begrenset - det er snacks, frukt og kaker, samt drikke med og uten alkohol. Et selvsagt innslag er også wifi og rekke arbeidsplasser.

Begrenset servering på den nye SAS-loungen. Morten Uglum

— Jo, vi hadde ønsket større plass men dette var det vi kunne få til med Oslo Lufthavn. Vi regner jo med at dette blir et populært tilbud, slik det har vært på utlandsterminalen i mange år nå, og vi vet fra egne undersøkelser at dette er noe innenrikspassasjerene har ventet på, sier Andresen.Loungen ligger i enden av innenriksterminalen.

— Vi vet at passasjerene fremfor alt ønsker seg en kjappere og enklere reise, og mer komfort. Det tilbyr vi nå med denne nye loungen, sier Andresen.

Norwegian snuser på lounge

Også konkurrenten Norwegian begynner for første gang å orientere seg med et lounge-tilbud for sine passasjerer. Ved siden av SAS' lounger på utenlandsterminalen, fins en uavhengig lounge - OSL Loungen - for mange av de utenlandske flyselskapene som ikke har stor nok trafikk for å forsvare egen lounge. Det er her Norwegian vil finne sin løsning:

— Vi vurderer å knytte oss til OSL-loungen for utenlandsreisende, men på innenriks opplever vi at etterspørselen fra våre kunder er så liten at det foreløpig ikke er aktuelt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Aftenposten.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  SAS fersker folk som forsøker å snike seg inn på flyplassloungene

 2. ØKONOMI

  Husker du da vi måtte til København, Stockholm eller London for å fly ut i verden? Nå er det motsatt.

 3. ØKONOMI

  Ble ferdig med utbygging i fjor. Nå skal Oslo Lufthavn bygges ut igjen.

 4. ØKONOMI

  Slik skal flykundene kapres

 5. REISE

  Kjenner du den «hemmelige» veien på Oslo Lufthavn?

 6. ØKONOMI

  Kjos kutter til London når Ryanair inntar Oslo