Økonomi

Nedgangen fortsetter på børsene i Asia

De asiatiske børsene åpnet nok en gang med nedgang etter opprulling av skandaler i bilindustrien og pessimisme i aksjemarkedet.

De asiatiske børsene åpnet nok en gang med nedgang etter flere røde dager på Wall Street og skandaler i bilindustrien. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
  • og NTB

Hang Seng-indeksen gikk ned med 1,33 prosent til 25.619,86 poeng ved åpningen onsdag, mens den toneangivende Shanghai-indeksen sank 0,98 prosent til 2.619,82 poeng.

Også i Japan åpnet børsene med røde tall. Nikkei-indeksen gikk ned 1,49 prosent til 21.261,66 poeng mens den bredere Topix-indeksen falt med 1,58 prosent til 1.600,06 poeng.

Les også

Kraftig fall på Oslo Børs

Analytikere i Capital Economist anslår at teknologisektoren vil underprestere det kommende kvartalet som følge av lave vekstutsikter i både Kina og USA. Også på Wall Street har det vært kraftig nedgang det siste døgnet.

– Som følge av den naturlige syklusen i IT-sektoren, varslet vi lenge at veksten i sektoren ville bli truffet hardt slik forholdene er nå, har Capital Economist uttalt.

Analytikere peker også på siktelsen av styreleder Carlos Ghosn i Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen som en av grunnene til børsfallene. Ghosn ble pågrepet i Tokyo, mistenkt for å ha begått økonomisk kriminalitet i rollen som styreleder.

Les mer om

  1. Økonomi
  2. Wall Street
  3. Asia
  4. Børs og marked