Økonomi

Hellstrøm reddet restauranten

Eyvind Hellstrøm, sjef på tidligere Bagatelle, ryddet opp og reddet den spanske restauranten i Torrevieja.
  • Knut-erik Mikalsen
    Knut-erik Mikalsen
  • Ville vært konkurs uten hans hjelp, sier restauranteieren i Spania.

— Hvis jeg ikke hadde fått besøk av Eyvind Hellstrøm ville ikke Bar La Luna ha eksistert i dag!

Innehaver av det lille spisestedet ved den norske kolonien Torrevieja i Spania, Irene Primstad, er helt klar på at den norske kjendiskokken reddet driften etter at den omstridte tv-profilen snudde opp ned på driften og endret menyen på restauranten i fjor.

Hellstrøm besøkte utestedet i forbindelse med produksjonen av TV3-programmet «Hellstrøm rydder opp».

La helt om

Etter at programmet ble sendt, har omsetningen på restauranten på Costa Blanca skutt i været og salget av mat har økt med imponerende 400 prosent, skriver den norskspråklige Spaniaavisen.

— Hellstrøm ga restaurantdriften et skikkelig løft - spesielt kvaliteten og det å sette opp nye menyer, forteller hun.

Primstad sier at Hellstrøm ikke bare gikk henne til å legge om menyen og bruke mer ferskvarer, men også inspirerte henne til å fullføre sin utdannelse som kokk og servitør.

Før Hellstrøm trampet inn i lokalene var Bar La Luna et litt slitent restaurantlokale der omsetningen av drikkevarer dominerte og reddet økonomien.

Døgnet rundt

Til den norske avisen sier Primstad at hun mener fem dager med Hellstrøm i fjor var mer lærerikt enn ett år på skolebenken:

— Jeg fikk jobbe med en av de aller beste kokkene i Europa i tolv timer om dagen. Vi smakte, skar og laget mat fra tidlig om morgenen til midnatt. Dessuten fikk jeg også en god veiledning i innkjøp av råvarer. Før Hellstrøm var her brukte vi så å si utelukkende frossenvarer. Nå er alt ferskvarer, noe kundene har satt stor pris på. Nå er det matserveringen som er vår viktigste inntektskilde, ikke baren som tidligere, forteller Primstad.