Økonomi

Omsatte for over 850 millioner på flyktningstrømmen

Hero Norge, som driver en rekke asylmottak, tjente hele 852 millioner kroner på flyktningstrømmen i fjor og sikret seg dermed rekordoverskudd, skriver Nettavisen.

Hero Norge, som driver en rekke asylmottak, tjente hele 852 millioner kroner på flyktningstrømmen i fjor og sikret seg dermed rekordoverskudd. Her fra mottakssenteret for asylsøkere i Råde i Østfold som Hero Norge drifter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • NTB

Årsresultatet etter skatt ble 44 millioner kroner, noe som vil si et overskudd på drøyt 3,6 millioner kroner i måneden. Mesteparten av pengene kommer fra det offentlige.

– Behovet for mottaksplasser varierer fra år til år, og fra sommeren 2015 økte ankomstene dramatisk i Norge. Flere av mottakene var midlertidige og mange var såkalte akuttmottak med kort varighet, skriver styret i Hero i sin årsberetning.

LES OGSÅ:

Milliardærbrødre vil erobre Europas asylmarked

Hero er i dag Skandinavias største mottaksoperatør og har flere titall mottak i Norge og Sverige. Bak selskapet står milliardærbrødrene Roger og Kristian Adolfsen, som overtok aksjemajoriteten i 2014.

Men pengefesten kan snart være slutt. Etter en dramatisk nedgang i antall asylankomster har Utlendingsdirektoratet varslet at mottakskapasiteten skal bygges ned med en tredel i løpet av sommeren. Dersom nedgangen fortsetter, kan antall plasser bli ytterligere redusert.

Budskapet fra UDI har endret seg noe fra november til i dag:

UDI: – Vi må planlegge 100.000 mottaksplasser i 2016UDI: Ingenting tyder på at fjorårets asylsituasjon vil gjenta seg

Les mer om

  1. Flyktninger
  2. Asylmottak
  3. Asyl