Økonomi

Garmin på vei opp etter hackerangrep

Fire dager etter at et omfattende hackerangrep førte til stopp i alle systemene, åpnet det amerikanske selskapet Garmin opp tjenestene sine.

Garmins tjenester åpnet mandag forsiktig opp igjen etter å ha vært helt nedstengt i fire dager. Ifølge en kilde skal selskapet ha fått en nøkkel av hackere til å låse opp filer som var blitt angrepet. Screenshot / NTB scanpix

 • NTB-AP

Både pilot- og navigasjonssystemene, samt den mye brukte treningsappen Garmin Connect var tirsdag på vei opp. Mandag kveld bekreftet selskapet endelig spekulasjoner om at det var blitt utsatt for et omfattende hackerangrep som forsøkte å presse selskapet og som låste flere datafiler i systemene deres.

Ifølge en kilde nyhetsbyrået AP har snakket med, skal Garmin ha fått en dekrypteringsnøkkel fra hackerne som sto bak angrepet.

I en uttalelse selskapet heter det at ikke er tegn til at kundeopplysninger, ei heller betalingsopplysninger, er stjålet. Heller ingen annen funksjonalitet blant Garmins produkter skal ha blitt påført skade. Foruten treningssystemer tilbyr Garmin også navigasjonssystemer for seilere og piloter, og alle disse var berørt av angrepet.

– Alle berørte systemer blir nå gjenopprettet, og vi forventer å gå tilbake til normal drift i løpet av noen dager, opplyser selskapet.

Utpresserviruset som ble funnet i selskapets systemer skal ha vært av typen WastedLocker som flere datasikkerhetsselskaper kobler til den russiske hackergruppen Evil Corp.

 1. Les også

  Global GPS-app fortsatt nede

 2. Les også

  Pulsklokker skaper stor frustrasjon: Kan vi egentlig stole på dem?

 3. Les også

  Vurderer du å skaffe deg pulsklokke? Her er supermosjonistenes råd.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Datasikkerhet
 2. Garmin

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Global GPS-app fortsatt nede etter to dager

 2. VERDEN

  En måned siden flyulykken: Setter 150 piloter på bakken etter mistanke om falske lisenser

 3. ØKONOMI

  Maribel-konkurs: Disse norske hotellene rammes

 4. OSLOBY

  Twitter-trøbbel for Oslo-politiet

 5. ØKONOMI

  Kahoot-gründeren har kjøpt øy

 6. KRONIKK

  Norge kan risikere å bli et slags hackerparadis. Det haster med ny etterretningslov.