Brustad var forbanna, fikk jobb hos Røkke

Kjell Inge Røkke og Sylvia Brustad, som kranglet så busta føyk for fire år siden, blir kolleger.

Det ble mange og harde ord i maktkampen mellom Kjell Inge Røkke og næringsminister Sylvia Brustad (Ap) påsken 2009. Nå har Brustad fått jobb hos Røkke.
  • Carl Alfred Dahl
    Carl Alfred Dahl

Det melder dn.no, og viser til en melding fra Aker ASA, hvor Kjell Inge Røkke er styreleder og største eier.

«Sylvia Brustad (46) er ansatt i Aker ASA med ansvar for oppfølging av Aker Kværner Holding AS og tilgrensede oppgaver. Brustad vil bli innstilt som daglig leder i Aker Kværner Holding AS, og formelt vedtak fattes av styret i eierselskapet som er største aksjonær i Aker Solutions og Kværner», skriver Aker i meldingen.

Les også

Nå er Røkkes kritikere flate og tause

Aker Kværner Holding AS eies i fellesskap av Aker ASA (70 prosent) og Staten ved Nærings— og Handelsdepartementet (30 prosent), og er største aksjonær i Kværner og Aker Solutions, hvor det meste av selve industrien i Aker-konsernet ligger.- Jeg lærte Aker å kjenne som Nærings- og handelsminister i 2008-2009. Vi hadde som kjent en uoverensstemmelse i april 2009, men vi har for lengst skværet opp. Aker er et kompetent, ryddig og profesjonelt selskap. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i et av Norges viktigste selskaper, sier Sylvia Brustad, som nå er konstituert fylkesmann i Hedmark, i den samme meldingen.

Både «I» og «Je» var forbanna

Rett før påsken 2009, mens Brustad var nærings- og handelsminister, ble det kjent at Aker solgte noen selskaper til Aker Solutions. Dermed reduserte Aker og Røkke sitt eierskap i de to selskapene. Enkelte analytikere mente at prisen for selskapene var for høy, og at Røkke dermed lurte departementet.

Les også

Brustad angrer på at hun var «forbanna» på Røkke

Brustad uttalte blant annet at «je e forbanna», og at hun var både frustrert og irritert. Kjell Inge Røkke avholdt deretter en famøs pressekonferanse, hvor han gikk til motangrep mot analytikerne som hadde startet rabalderet, pressen som hadde bitt på, og Brustads reaksjoner i pressen.Aker-sjef Øyvind Eriksen uttalte på en senere presentasjon at Brustad og Røkke hadde skværet opp, og at i hvert fall «I», (uttalen for ordet «jeg» på Røkkes romsdalsdialekt og et slags kallenavn for Kjell Inge Røkke), «ikke var forbanna».

I et par unike timer våren 2009 satt Kjell Inge Røkke og svarte på pressens spørsmål på Månefisken i Oslo. Røkke tok seg også tid til å harselere med daværende nærings- og handelsminister Sylvia Brustad, som han nå har ansatt.