Bønder vurderer å kutte ut matproduksjon på grunn av stor risiko
DRØBAK/SYLLING (Aftenposten): Mangel på arbeidskraft kan føre til tomme hyller for enkelte norske matvarer. Grønnsaksbønder må bestemme seg i løpet av et par–tre uker om de skal ta sjansen på å sette grønnsaker i jorden.
Anders Hørthe er en av bøndene som risikerer ikke å få den arbeidskraften han trenger for å produsere mat denne sesongen. Foto: Paal Audestad
- Hans O. TorgersenJournalist
– Det er kjempekritisk. Vi har lagt planer for året med forankring i markedet, og med avtale med faste ansatte og sesongarbeidere, som kommer inn fra Polen, Ukraina og Vietnam. Vi jobber nå med alternative kilder for arbeidskraft for å løse dette her, sier bonde Anders Hørthe i Sylling i Lier mellom Drammen og Oslo.
Norske bønder er et vanlig år helt avhengig av 30–40.000 sesongarbeidere fra utlandet.
Les hele saken med abonnement