Økonomi

Norges matbaroner øker overskuddet mer enn matprisene stiger

Norgesgruppen økte inntektene med 7,4 prosent i første halvår i år og omsatte mat og dagligvarer for 38 milliarder kroner. Overskuddet før skatt endte på drøyt 1,3 milliarder kroner.

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Med kjeder som Meny, Kiwi, Spar og Joker er matgiganten godt synlig for norske forbrukere. I forbindelse med fremleggelsen av halvårsresultatet torsdag, blir det nevnt at det er tung konkurranse og hardt prispress i markedet.

Full fest i Norgesgruppen - solid resultat og høyt utbytte

– Konkurranseintensiteten har økt over tid, noe som kommer forbrukeren til gode. Matvareprisene steg 2,3 prosent fra juni 2015 til og med juni 2016. Dette er lavere enn konsumprisindeksen, som viser en vekst på 3,7 prosent i samme periode, skriver selskapet i en pressemelding.

Selv om konkurransen er hard greier konsernet likevel å sikre seg gode marginer sammenlagt. Driftsresultat endte med en margin på 5,8 prosent, ned fra 6 prosent i samme periode i fjor. Likevel gikk selve driftsresultat opp med 3,4 prosent og endte på 2,24 milliarder kroner.

Runar Hollevik overtar i Norgesgruppen

– Norgesgruppen forventer fortsatt sterkt kamp om kundene, sesongpriskonkurranse og økt pris- og marginpress, som betyr at den sterke priskonkurransen som startet i 2015 vedvarer, opplyser selskapet.

  • LES OGSÅ:
Rema står nesten stille - Kiwi fosser fremDenne mannen bestemmer hva du får i matbutikken neste år

Les mer om

  1. Næringsmiddelindustrien
  2. Dagligvarebransjen